ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/7 - 24/7)

Οι μεγάλες αυξήσεις που έρχονται στην τιμή του καφέ, οι κρατήσεις για Airbnb που έπεσαν μετά τα μέτρα στη Μύκονο και τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο τουρισμός αντέχει, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι μεγάλες αυξήσεις που έρχονται στην τιμή του καφέ, οι κρατήσεις για Airbnb που έπεσαν μετά τα μέτρα στη Μύκονο, ο τετραπλάσιος ο αριθμός των αφίξεων, που δείχνει ότι ο τουρισμός αντέχει, οι αρνητικές πωλήσεις της MLS, το ΧΑ που «βουλιάζει» στη δίνη κορονοϊού και φόβων για τον τουρισμό, η νέα εμπλοκή που όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο Δείκτης Βιωσιμότητας που έρχεται στο ΧΑ, οι 35 εταιρείες του νέου Δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου, το «απαγορευτικό» από τους Θεσμούς για τέσσερις μόνιμες φοροελαφρύνσεις και η πώληση της Pharmathen έναντι του ποσού των 1,6 δισ. στην BC Partners, ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 17 με 24 Ιουλίου ήταν: 

1. Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στον καφέ, κάνουν ράλι οι διεθνείς τιμές, 18/07/2021

Κατά 70% έχει αυξηθεί η τιμή της ποικιλίας arabica, μετά την ξηρασία που έπληξε την Βραζιλία, τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κολομβία και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Πόσο έπεσαν οι κρατήσεις για Airbnb μετά τα μέτρα για τη Μύκονο, 22/07/2021

Μέσα σε λίγα 24ωρα οι πληρότητες των καταλυμάτων σε όλη τη χώρα με βάση τις προκρατήσεις για τον Ιούλιο έπεσε από 95% σε 80%. Διαψεύδει ο Χ. Θεοχάρης ότι υπήρξαν μαζικές ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Μυκόνου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

tourismos, turism, Nisia,


3. Τετραπλάσιος ο αριθμός των αφίξεων, δείχνει αντοχή ο τουρισμός, 21/07/2021

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρ. Τάσιος. Τονίζει στο Business Daily ότι είχαμε τον Ιούνιο 2,3 εκατ. επισκέπτες. Σεπτέμβριος και Οκτώβριος οι κρίσιμοι μήνες. Τι λέει για τη Μύκονο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. «Ζόμπι» με αρνητικές πωλήσεις η MLS: Τι λέει για διάσωση και «κούρεμα», 17/07/2021

Η διοίκηση επιβεβαιώνει ότι το 2020 οι πωλήσεις ήταν αρνητικές. Μεγάλες ζημιές το 2019, στα -12,2 εκατ. τα ίδια κεφάλαια. Σχέδιο διάσωσης με 17,2 εκατ. από επενδυτή και «κούρεμα» ομολόγων τουλάχιστον κατά 6 εκατ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


5. «Βουλιάζει» στη δίνη κορονοϊού και φόβων για τον τουρισμό το ΧΑ, 19/07/2021

Σε βαθύ κόκκινο σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν άνω του 3%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Νέα εμπλοκή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Προσφυγή στο ΣτΕ για το ακίνητο, 18/07/2021

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου δηλώνει στο Business Daily ότι είναι αποφασισμένος να φθάσει ως το Συμβούλιο της Επικρατείας για να διεκδικήσει την Προβλήτα 4 που πωλήθηκε από την ΕΤΑΔ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

nafpigeia_skaramanga


7. Έρχεται ο Δείκτης Βιωσιμότητας στο ΧΑ: Ποιες εταιρείες θα συμμετέχουν, 19/07/2021

Τον νέο Δείκτη ESM με τριάντα εταιρείες παρουσιάζει αύριο ο πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης. Στόχος, η προσέλκυση κεφαλαίων που επενδύονται με κριτήρια περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και εταιρικής διακυβέρνησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Ποιες είναι οι 35 εταιρείες του νέου Δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου, 20/07/2021

Εταιρείες με υψηλή βαθμολογία στα κριτήρια βιωσιμότητας και free float τουλάχιστον 15% θα συμμετέχουν στον νέο Δείκτη του Χρηματιστηρίου. Στις 2 Αυγούστου η έναρξη διαπραγμάτευσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ESG


9. «Απαγορευτικό» από τους Θεσμούς για 4 μόνιμες φοροελαφρύνσεις, 19/07/2021

Για το 2023 μεταφέρεται η συζήτηση για μόνιμες φοροελαφρύνσεις, καθώς οι Θεσμοί ανησυχούν για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τη βιωσιμότητα του χρέους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. BC Partners: Πώληση της Pharmathen έναντι του ποσού των 1,6 δισ., 19/07/2021

Η Pharmathen αποκτήθηκε από τη BC Partners το 2015 έναντι του ποσού των 475 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην αμερικανική αγορά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (22/8 - 28/8)

Τα «τζαρτζαρίσματα» των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, η μείωση στις καταχωρήσεις ακινήτων Airbnb, καθώς και το τέλος της «μάχης» για την Εγνατία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμη, Δωδεκάνησα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (4/07 - 10/07)

Οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν εκατομμύρια για κατοικίες σε ελληνικά νησιά, το ράλι στην αγορά των ποδηλάτων και η ισχυρή πίεση για αύξηση τιμών, καθώς και η ανατροπή που έγινε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
laiko laxeio
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λαϊκό Λαχείο: Νέα ειδική κλήρωση μοιράζει 10.000 ευρώ σε 200 τυχερούς

Έπαθλα των 10.000 ευρώ θα μοιράσει σε 200 νικητές η ειδική κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου «200 Χρόνια Εθνικής Ανεξαρτησίας». Ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ εξηγεί το μηχανισμό και τα έπαθλα της μεγάλης κλήρωσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γεγονότα και εξελίξεις σαν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα το 1869 “Μαύρη Παρασκευή” στις ΗΠΑ: Σημειώνεται οικονομική κρίση με απότομη και δραματική πτώση των χρηματοοικονομικών αγορών. Αιτία η απόπειρα δύο κερδοσκόπων, των Τζέιμς Φισκ και Τζέι Γκουλντ, να χειραγωγήσουν την αγορά χρυσού.