ΓΔ: 1013.07 0.90% Τζίρος: 34.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Απογοητεύει τους εμπόρους ο Οκτώβριος: Το ωράριο και η Black Friday

Αρκετές επιχειρήσεις επιδιώκουν να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά, φέρνοντας πιο κοντά τις προσφορές της Black Friday, καθώς οι πωλήσεις του Οκτωβρίου υποχωρούν κατά 15%. Δεν υπάρχει κοινή γραμμή για μείωση του ωραρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πλατφόρμα, η Athens Shopping, συστήνει τα καταστήματα της Αθήνας

Ο online οδηγός έχει σχεδιαστεί με εύχρηστο τρόπο, προβάλλοντας στις σελίδες του, τις επιχειρήσεις ανά κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών (εστίαση, τρόφιμα, είδη σπιτιού, ηλεκτρικά είδη, κοσμήματα, δώρα, μόδα, βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα κ.ά), καθώς και ανά περιοχή.
Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρενάρουν» τις τιμές οι έμποροι για να δώσουν ώθηση στη ζήτηση

Στην πλειονότητά τους οι καταναλωτές αναζητούν προσφορές και εκπτώσεις ή αναβάλλουν τις αγορές τους. Οι έμποροι των μη βασικών αγαθών συγκρατούν τις τιμές και «ποντάρουν» στον τουρισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 1,6% οι αυξήσεις τιμών στο εμπόριο που απορρόφησε τις πιέσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών θα ζητηθούν παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στην αύξηση του κόστους λειτουργίας και τις μειωμένες πωλήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταύρος Καφούνης: Καλά τα μέτρα, καλύτερη μία ακόμη ρύθμιση 120 δόσεων

Σε επιστολή του προς του υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζητά μία νέα «οριστικά τελευταία» ρύθμιση για τα χρέη της υγειονομικής κρίσης που ακολούθησαν τη δεκαετή οικονομική κρίση στη χώρα μας.
Katastimata-Agora
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΑ: Πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές

Αποφασίστηκε συγκεκριμένες εμβληματικές εμπορικές αγορές να αποτελέσουν ένα πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης με στόχο αφού επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα να εφαρμοστεί κατόπιν σε κάθε γωνιά της πόλης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Καφούνης: Ανάγκη για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπόρικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κατά την έναρξη των χειμερινών εκτπώσεων οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 50% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές από την ερχόμενη Δευτέρα

Με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών καλεί τους καταναλωτές να επισκεφτούν από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από τον πήχη του '19 ρίχνει η Όμικρον τον τζίρο στις γιορτές

Η τρέχουσα εβδομάδα παραμένει κρίσιμη, ωστόσο οι προηγούμενες ημέρες απέτυχαν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου, ενώ το κλίμα επιβάρυνε η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων.
Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική η συμβολή του εμπορίου στην αύξηση εσόδων από τον τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού στη συνάντηση με τα στελέχη του εμπορικού κόσμου τόνισε ότι η αγορά αποτελεί σημαντικό παράγοντα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, δηλώνοντας ότι η συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας θα είναι συνεχής και αποτελεσματική.