ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία

Χρυσοχοΐδης: 80 επιπλέον αστυνομικοί στις πεζές περιπολίες της Αθήνας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την ενίσχυση των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας με 80 επιπλέον αστυνομικούς από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Την ενίσχυση των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας με περίπου 80 επιπλέον αστυνομικούς από τα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η δήλωση έγινε σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τίμησε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που ηγούνται των μέτρων και δράσεων στην περιοχή.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας και στη στενότερη συνεργασία με κατοίκους και επαγγελματίες. Σκοπός είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στις γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Παρουσιάζοντας στοιχεία για τα αποτελέσματα των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται εδώ και έναν χρόνο, ο υπουργός ανέφερε ότι οι καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έχουν μειωθεί κατά 17%, ενώ οι συλλήψεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 27%. 

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ωστόσο ότι «εάν η ασφάλεια αδρανεί ή είναι χαλαρή για λίγες μέρες, το έγκλημα θα επανέλθει, δριμύτερο».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι η μάχη κατά του εγκλήματος, στο πλαίσιο της δημοκρατικής τάξης, του Συντάγματος και των νόμων, θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. 

Όπως είπε, «η θέλησή μας είναι πολύ ισχυρή και η απόφασή μας δεδομένη», ενώ παράλληλα ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας ώστε να μπορεί να υπηρετεί τους πολίτες, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις της Αθήνας.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη τους επικεφαλής των Υπηρεσιών που τιμήθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την προσφορά τους: τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Αθανάσιο Κάμπρα, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Νικόλαο Γιαννόπουλο, και τον εκπρόσωπο της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών, αστυνόμο Α' Ιωάννη Κωνσταντακάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα συλλήψεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΟΑΚΑ στις 5 Αυγούστου

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στον αγώνα ΠΑΟ-ΤΣΣΕΚΑ 1948 στο ΟΑΚΑ (5/8/2026), με κατηγορίες για ναρκωτικά, πυροτεχνήματα και βία. Βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, δύο λέιζερ και ένα καπνογόνο.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψευδής συναγερμός για βόμβα στη γαλλική πρεσβεία, επανήλθε η κυκλοφορία

Φάρσα ήταν το τηλεφώνημα για βόμβα στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, αφού ο έλεγχος της αστυνομίας δεν εντόπισε κάτι ύποπτο. Η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας αποκαταστάθηκε πλήρως.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε ύποπτη βαλίτσα

Ύποπτη βαλίτσα με περίεργη οσμή βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη. Μέσα της εντοπίστηκε αντικείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο μέλος. Έρευνες διενεργούνται από αστυνομία και ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν τα αίτια.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ περνά στις ηλεκτρονικές κλήσεις με 390 smartphones

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε το νέο σύστημα ηλεκτρονικών κλήσεων της ΕΛΑΣ, με 390 smartphones που επιταχύνουν τους τροχονομικούς ελέγχους μέσω του gov.gr και ενισχύουν τη διαφάνεια.