ΓΔ: 2480.74 -1.25% Τζίρος: 37.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:34
businessdaily-Olympos-Galaktoviomixania

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Αυξήσεις μισθών και μπόνους στους εργαζομένους

Στις 150.000 ευρώ ανήλθε το μπόνους για 25 παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, οι φάρμες των οποίων διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.

Αύξηση 5,7% στις αμοιβές των εργαζομένων για το 2024 πραγματοποίησαν τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ενώ το μπόνους για την επίτευξη των στόχων του 2023 ανήλθε συνολικά σε 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μισθοί όλων των νεοπροσλαμβανόμενων ξεκινούν με ένα ποσοστό 7% επιπλέον από την ελάχιστη νομοθετημένη αμοιβή.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν των εργαζομένων σε Λάρισα, Τρίκαλα και Ξάνθη, για τα γαλακτοκομεία ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΥΡΑΣ, και ΡΟΔΟΠΗ, η διοίκηση ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρείας για την προσπάθεια που κατέβαλαν σε μια χρονιά με πολλές αντιξοότητες, και ευχήθηκε υγεία και ευημερία στις οικογένειές τους.

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια αποδίδοντας στους εργαζομένους της το ποσό των 365.000 ευρώ ως επίδομα τέκνων, με την ευχή να πληθαίνουν οι παιδικές φωνές σε κάθε σπίτι.  

Επιβραβεύσεις και αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν και σε κτηνοτρόφους: Στις 150.000 ευρώ ανήλθε το μπόνους για 25 παραγωγούς αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, οι φάρμες των οποίων διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.  

Η διοίκηση έκανε ειδική αναφορά στην πλημμύρα του εργοστασίου της ΤΥΡΑΣ, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, εκθειάζοντας την αυταπάρνηση των εργαζομένων χάρη στην οποία το εργοστάσιο, που κατακλύστηκε από ενάμιση μέτρο νερό, επαναλειτούργησε σε μόλις δωδεκάμισι μέρες. 

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία τη χρονιά που πέρασε ήταν διαρκώς παρούσα στις ανάγκες της κοινωνίας, προσφέροντας την στήριξή της σε θεσμούς και συλλογικές προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι οι δυο τομείς που αποτελούν το πρώτο της μέλημα σε κάθε βήμα της εταιρικής της υπευθυνότητας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για καινοτομία και περιφέρειες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, στη σύνοδο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, υπογράμμισε ότι η στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων και η κάλυψη χρηματοδοτικού κενού είναι κρίσιμες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Παναγιώτης Γεροντόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία πλαστικών: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες και η Μ. Ανατολή

Η βιομηχανία πλαστικών ζητά ίσους όρους ανταγωνισμού, χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και αυστηρότερους ελέγχους στις εισαγωγές εν μέσω νέων πιέσεων στη Μέση Ανατολή και αβεβαιότητας.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στ. Καλαφάτης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας Δουβλίνου

Στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας στο Δουβλίνο συμμετέχει ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, προωθώντας τη χρηματοδότηση scale-ups, απλούστευση αγοράς και την περιφερειακή ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία και τις ΜμΕ.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 28 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο υποδημάτων

Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο υποδημάτων στη Φουτζιάν της Κίνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, με 200 πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εθνική πρωτοβουλία μείωσης τιμών από 31 Αυγούστου

Από 31 Αυγούστου ξεκινά εθνική πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο τουλάχιστον 5% για 2-4 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά από σύσκεψη με φορείς της αγοράς.