ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προκλήσεις και ευκαιρίες στην ελληνική και παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή

Το ΟΠΑΠ Forward αποτελεί το κορυφαίο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το οποίο στέκεται στο πλευρό δυναμικών, μικρομεσαίων εταιρειών που θέλουν να αναπτυχθούν.

Πόσο σημαντικό είναι για μια εταιρεία να αντέχει να χάσει τον έλεγχο προκειμένου να αναπτυχθεί; Τι πραγματικά σημαίνει η έννοια του diversity και πώς μπορεί να αλλάξει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; Πόσο κοντά στον πελάτη βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και πόσο έχει βελτιωθεί η ποιότητά τους τα τελευταία χρόνια; Σε ποιες αγορές πρέπει να στοχεύουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξή τους;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε ο Μάρκος Βερέμης, Partner της Big Pi Ventures και Μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece, με τον Κώστα Μάλλιο, Corporate Vice President CSD, EUROPE της εταιρείας Applied Materials, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ΟΠΑΠ Forward.

Ολόκληρη τη συζήτηση του Μάρκου Βερέμη με τον Κώστα Μάλλιο στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Η καθοριστική συμβολή του ΟΠΑΠ Forward στην ελληνική οικονομία

Το ΟΠΑΠ Forward αποτελεί το κορυφαίο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το οποίο στέκεται στο πλευρό δυναμικών, μικρομεσαίων εταιρειών που θέλουν να αναπτυχθούν. Εφέτος, το πρόγραμμα υποδέχθηκε 13 νέες εταιρείες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων, στους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Πρόκειται για τις: AgroApps, Αρχειοθήκη, Callista, Αλάτι Δαδακαρίδη, Fresh Line, Goumenisses, Ideal Bikes, KYKNOS, Nutree, Prigipo, SKAG, Softweb και Unismack.

Οι 68 εταιρείες που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν πετύχει σημαντικά αποτελέσματα. Με τη στήριξη του ΟΠΑΠ και του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor Greece, οι εταιρείες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν 2.847 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν 23.000 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά. Επιπλέον, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους κατά 470 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑΠ Forward: Άνοιξε ο 7ος κύκλος, στήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο από το 2016 έχει βοηθήσει 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να γίνουν success stories, ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέες εταιρείες, στις οποίες θα προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να γράψουν τις δικές τους ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τον 7ο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward

Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως και τις 21 Ιουνίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του website Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα, εξάλλου, αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, το οποίο, από το 2016 μέχρι σήμερα, έχει βοηθήσει συνολικά 68 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να γίνουν success stories. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποιες είναι οι 13 νέες ΜμΕ που εντάχθηκαν στην ομάδα του ΟΠΑΠ Forward

Το κορυφαίο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ΟΠΑΠ Forward ξεκινά δυναμικά τον 6ο κύκλο του, καλωσορίζοντας 13 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βοηθώντας τες να γυρίσουν σελίδα στην ιστορία τους.
OPAP TOP EMPLΟΥΕR 2024
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ΟΠΑΠ ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά

Πρόκειται για μια τιμητική διάκριση, βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται στην παγκόσμια ελίτ των εργοδοτών από 121 χώρες από όλο τον κόσμο, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό Top Employers Institute.