ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Attica Bank: Ενισχύει αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στην Κρήτη

H Τράπεζα υποστηρίζει το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία ευκαιριών επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Μια νέα πρωτοβουλία ενίσχυσης και υποστήριξης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων αναλαμβάνει η Attica Bank, στο πλαίσιο των δράσεων ESG που υλοποιεί, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα υποστηρίζει το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία ευκαιριών επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής, μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα ενίσχυσης, εκπαίδευσης και καθοδήγησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης, το οποίο ακολουθεί τους βασικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Τράπεζας, η Attica Bank θα υποστηρίξει επιχειρήσεις από την περιοχή της Κρήτης, που έχει παράδοση και ισχυρό αποτύπωμα στον αγροδιατροφικό τομέα και στην οποία η Attica Bank διατηρεί μακροχρόνια παρουσία και δυναμικούς δεσμούς. 

Το πρόγραμμα «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future», διάρκειας 6 μηνών, το οποίο υλοποιείται από τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», απευθύνεται σε συνεταιρισμούς, μεταποιητικές μονάδες και επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και οικοτεχνίες που μεταποιούν ή επιθυμούν να μεταποιήσουν την παραγωγή τους, ώστε να δημιουργήσουν νέα διαφοροποιημένα προϊόντα ή να εξελίξουν περισσότερο προϊόντα που ήδη παράγουν. 

 

Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, κατά τα οποία θα λάβουν πρακτικές επιχειρηματικές γνώσεις, ερεθίσματα και καθοδήγηση, για τη δημιουργία νεών διαφοροποιημένων προϊόντων, αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www.agroanelixi.gr.

Μέχρι σήμερα, μέσω του επιταχυντή «Αγροανέλιξη», έχουν υποστηριχθεί 69 αγροδιατροφικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Πέρα από την επιχειρηματική κατάρτιση, την καθοδήγηση και τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις έχουν λάβει συνολικά 250.000 ευρώ ως οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Πάνω από 70 νέα προϊόντα διατροφής έχουν αναπτυχθεί και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά με τη συμβολή του Προγράμματος.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 30.000 νέες και νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ελλάδα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δάνεια για αγρότες έως 25.000 με ευνοϊκούς όρους από την Τρ. Πειραιώς

Τα δάνεια κυμαίνονται από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ, με διάρκεια από 2 έως και 7 έτη. Για τα πρώτα δύο χρόνια είναι άτοκα, καθώς το επιτόκιό τους επιδοτείται κατά 100% από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μήλα ΠΟΠ Ζαγοράς Πηλίου: Πιστοποιημένη παραγωγή, αναλλοίωτη ποιότητα

Ο Συνεταιρισμός είναι η πρώτη επιχείρηση που κατοχύρωσε Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για τα μήλα, δημιουργώντας την πρώτη ελληνική επιχείρηση που επικόλλησε ετικέτα γνησιότητας στα προϊόντα της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Τρ. Πειραιώς στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, η συμμετοχή στην AGROTICA

Η τράπεζα αναγνωρίζει την ανάγκη μετάβασης του πρωτογενή τομέα σε ένα βιώσιμο αύριο. Τον σκοπό αυτό εξυπηρέτησαν και οι τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Agrotica.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ολοκλήρωσε την ανακαίνιση 33 δωματίων το NJV Athens Plaza

«Στο επίκεντρό μας είναι πάντα να φροντίζουμε τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι είτε για οικογενειακές διακοπές» ανέφερε η Γενική Διευθύντρια Βάνα Λαζαράκου.