ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Σύλλογος Alpha Bank: Ισχυρό το αποτύπωμα του Β. Ράπανου στην τράπεζα

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προσωπικού της τράπεζας τονίζει ότι θα συνεχίσει να έχει επαφές με τον κ. Ράπανο, ενώ παράλληλα καλωσορίζει τον νέο πρόεδρο της τράπεζας κ. Δ. Τσιτσιράγκο.

Ο Βασίλειος Ράπανος, Πρόεδρος της Alpha Bank από το 2014 έως το 2024, άφησε ανεξίτηλο το προσωπικό του αποτύπωμα στη δημιουργία μιας ανθεκτικής και πρωτοπόρας Τράπεζας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «όλοι οι εργαζόμενοι της Alpha Bank εκτίμησαν τον άνθρωπο Βασίλειο Ράπανο, ο οποίος, προερχόμενος από μια φτωχή οικογένεια στην Κω, κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να διαπρέψει στις σπουδές του και να εξελιχθεί σε έναν επιστήμονα με διαρκή δράση και πολύτιμη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Η γενναία στάση του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, η οποία τον οδήγησε σε τετραετή φυλάκιση, δεν ανέκοψε την αφοσίωσή του στις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συναίνεσης, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Στις πλέον κρίσιμες στιγμές για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είτε από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είτε από τη θέση του Προέδρου της Alpha Bank, ο κ. Ράπανος διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας του συστήματος και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάκαμψή του. Παράλληλα, σηματοδότησε τη μετάβαση του κλάδου σε μια νέα εποχή.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank θα συνεχίσει να συζητά μαζί του, αντλώντας έμπνευση από την πορεία και τις αξίες του».

Η νέα εποχή για την Alpha Bank

Η 1η Ιανουαρίου 2024 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την Alpha Bank, με την ανάληψη της Προεδρίας από τον Δημήτριο Τσιτσιράγκο.

Όπως υπογραμμίζεται, η εκλογή του κ. Τσιτσιράγκου αντανακλά την εξωστρεφή στρατηγική της Τράπεζας και την προσήλωσή της στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους εργαζομένους και την κοινωνία συνολικά.

Ο κ. Τσιτσιράγκος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, έχοντας εργαστεί σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη, Νότια Ασία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Η σταδιοδρομία του στον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, επισφραγίστηκε με την κατάληψη της θέσης του Αντιπροέδρου, αναγνωρισμένου διεθνώς για το έργο του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΤΜ Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Υψηλότεροι μισθοί και παροχές για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων

Υψηλότερους μισθούς και παροχές προσφέρουν οι τράπεζες για προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων ηλικίας 20-40 ετών ώστε να καλύψουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.