ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
τρένο ΟΣΕ ηλιοβασίλεμα
Τρένο ΟΣΕ διασχίζει τοπίο στο ηλιοβασίλεμα, .

Πώληση για σκραπ άχρηστου σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού από τη ΓΑΙΑΟΣΕ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η εκποίηση θα γίνει με όρους διαφάνειας και θωράκισης του δημοσίου συμφέροντος, μέσω πλειοδοτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού».

Στην εκποίηση  παλαιού και άχρηστου σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (scrap) στις περιοχές της Θεσσαλίας και σημειακά της Θεσσαλονίκης προχωρά η ΓΑΙΑΟΣΕ

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη πιλοτική εφαρμογή από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για ένα μέρος του χαρακτηρισμένου ως άχρηστου τροχαίου υλικού που έχει ενταχθεί στην απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Στόλου. Παράλληλα συνάδει με τη στρατηγική του Υπερταμείου για τη βέλτιστη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και την εξοικονόμηση πόρων.

Αποτελεί επίσης μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της ΓΑΙΑΟΣΕ, καθώς το παλαιό και άχρηστο υλικό, αντί να αποτελεί εστία ρύπανσης, θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε νέες χρήσεις, στο πλαίσιο μιας αντίληψης κυκλικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα αποφέρει οικονομικό όφελος στο Δημόσιο. «Ξεκινάει έτσι η επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος, με πολλαπλά οφέλη, περιβαλλοντικά, οικονομικά και λειτουργικά», όπως επεσήμανε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Ιωάννα Δούνια.

Η εκποίηση θα γίνει με όρους διαφάνειας και θωράκισης του δημοσίου συμφέροντος, μέσω πλειοδοτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά. Η εκποίηση αφορά σε 123 οχήματα. Τα έγγραφα της προκήρυξης είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gaiaose.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Χαλκιδικής θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογραφή σύμβασης για το ακίνητο «Σάνη Κασσάνδρας» στη Χαλκιδική

Υπεγράφη σύμβαση με τη «Σάνη Μονοπρόσωπη Α.Ε.» για την αξιοποίηση του βόρειου τμήματος του ακινήτου «Σάνη Κασσάνδρας» (642 στρ.) στη Χαλκιδική, έναντι 4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανακηρύχθηκε πλειοδότρια σε διαγωνισμό του Υπερταμείου.
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερταμείο: Βασικές προτεραιότητες και παραδείγματα για τα ΕΛΤΑ

Το Υπερταμείο ανακοίνωσε θέματα διαλόγου για τα ΕΛΤΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού και διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας παραδείγματα από αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η παραίτηση Σκλήκα δεν αλλάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η παραίτηση του Γρ. Σκλήκα δεν σημαίνει υπαναχώρηση από το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ, τονίζοντας πως η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με διάλογο και χωρίς απώλειες θέσεων.
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η παραίτηση Σκλήκα από διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ κοινοποιήθηκε στην ΕΕΣΥΠ

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόριος Σκλήκας, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως γνωστοποίησε το Υπερταμείο. Η ΕΕΣΥΠ θα συνεδριάσει για την αποδοχή της. Το Υπερταμείο τον ευχαριστεί και του εύχεται καλή επιτυχία.