ΓΔ: 2604.68 -0.40% Τζίρος: 124.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:29:39
Πηγή φωτο: Eurobank

Eurobank: Εξαγόρασε μειοψηφικό πακέτο μετοχών στη βρετανική Mintus

Η συμμετοχή σηματοδοτεί τη θετική αξιολόγηση του ομίλου της Mintus από την Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και αποτελεί το έναυσμα για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την πρόσβαση σε εναλλακτικές κατηγορίες επενδύσεων παγκοσμίως.

Μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία Mintus Group Limited (Mintus) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο απέκτησε η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, 100% θυγατρική της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. Η συμμετοχή σηματοδοτεί τη θετική αξιολόγηση του ομίλου της Mintus από την Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και αποτελεί το έναυσμα για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την πρόσβαση σε εναλλακτικές κατηγορίες επενδύσεων παγκοσμίως.

Αξιοποιώντας τις επιλογές που παρέχονται μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας εναλλακτικών επενδύσεων που λειτουργεί η θυγατρική της Mintus, Mintus Trading Limited η οποία εποπτεύεται από την FCA, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ θα έχει πρόσβαση σε μια σειρά καινοτόμων εναλλακτικών επενδύσεων και προτάσεων, όπως η επένδυση σε έργα τέχνης και η ακίνητη περιουσία. Παράλληλα, μέσω των δυνατοτήτων της πλατφόρμας, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), παρέχοντας στους πελάτες της αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η συνεργασία με την Mintus υπογραμμίζει τη δέσμευση της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ για προσφορά καινοτόμων επενδυτικών στοιχείων με χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων και στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΑΓΟΡΕΣ

Περιθώριο ανόδου έως +20% για τις μετοχές των τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και «βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 20% για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.
Τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο κερδοφόρες οι τραπεζικές αγορές Κύπρου - Βουλγαρίας από της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Eurobank δείχνουν ότι η Κύπρος και η Βουλγαρία αποδίδουν περισσότερα κέρδη ανά μονάδα ενεργητικού από την Ελλάδα, «κόντρα» στο αφήγημα περί υπερκερδών των ελληνικών τραπεζών.
Τράπεζες
ΑΓΟΡΕΣ

DBRS: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες με κέρδη 2,4 δισ. και ανθεκτικά μεγέθη

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους με υψηλή κερδοφορία, αύξηση εσόδων, περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου και σταθερή ποιότητα ενεργητικού, σύμφωνα με τη Morningstar DBRS.