ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Υπερταμείο

Γ. Στάσσης: Οι τρεις πυλώνες που θα οδηγήσουν σε μία πιο ισχυρή ΔΕΗ

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι η στρατηγική ανάπτυξη της επιχείρησης συνεχίζει να εστιάζει τόσο σε εξαγορές όσο και στην επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών.

Τον πλήρη μετασχηματισμό της ΔΕΗ και κυρίως στο γεγονός ότι από τα πρόθυρα της χρεοκοπίας αποτελεί, πλέον, κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στο 1ο Growthfund Summit, το οποίο διοργανώνει το Υπερταμείο

Ο κ. Στάσης σημείωσε ότι η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε μία διαχρονική αξία και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.  Η πρόσφατη εξαγορά της Κωτσόβολος σηματοδοτεί την μετατροπή της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών που μπορεί να αναπτύξει νέες συνεργασίες και να διεκδικήσει δυναμικά τη θέση που της αρμόζει στις διεθνείς αγορές. Η στρατηγική ανάπτυξης της ΔΕΗ εστιάζει σε εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες.

Οι επερχόμενες αλλαγές 

Ο κ. Στάσσης μίλησε για επερχόμενες αλλαγές στη ΔΕΗ, ώστε να ανταπεξέλθει απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία και να καταστεί ηγέτιδα στη διεθνή αγορά.  

Η ανάπτυξη θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες:

  • Μετάβαση στην πράσινη ενέργεια μέσα από επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), απολιγνιτοποίηση κ.λπ.
  • Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε όλες τις δραστηριότητες με επενδύσεις σε έξυπνους μετρητές και σε όλο το δίκτυο.
  • Πελατοκεντρική Πολιτική: «Θέλουμε να είμαστε πρώτοι επειδή ανταποκρινόμαστε σε αυτό που θέλει ο πελάτης. Παρά το μέγεθος της εταιρείας καταφέρνουμε να έχουμε νέα και ανακαινισμένα καταστήματα, νέα προϊόντα, σύγχρονα call centers, omnichannel, καταστήματα που λειτουργούν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα κι άλλες πολλές υπηρεσίες», όπως σημείωσε.   

Η ανάπτυξη πάνω στους τρεις παραπάνω πυλώνες ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια της εταιρείας. Στην παρούσα φάση η ΔΕΗ υλοποιεί επενδύσεις για 1.300 MW, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των έργων της που σήμερα υπερβαίνει τα 670 MW.  Η ανάπτυξη έρχεται επίσης, μέσα από επενδύσεις και εξαγορές, με πιο πρόσφατες της Κωτσόβολος και της ENEL Ρουμανίας, με τις οποίες επιτυγχάνει τη βελτίωση του πράσινου αποτυπώματος στην κοινωνία.

Ο κ. Στάσσης τόνισε τη σημασία της καλής συνεργασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το καλό της επιχείρησης συμβαδίζει με το καλό των εργαζομένων, προς όφελος όλων».

Από το 2019 που κλονίστηκε η βιωσιμότητά της και το business plan που ακολούθησε οδηγώντας την σε μία ισχυρή ανάπτυξη, η ΔΕΗ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πώς μια εταιρεία συνδεδεμένη με το κράτος μπορεί να γίνει σύμβολο εκσυγχρονισμού. Τέλος, ο κ. Στάσσης συνεχάρη το Υπερταμείο για τη διοργάνωση του Growthfund Summit και χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική εξέλιξη τη δημιουργία του εθνικού επενδυτικού ταμείου. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο - ΤΑΙΠΕΔ: Εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
businessdaily-DEI-DEH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova

Η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, τονίζει η εταιρεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tα σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια στη συνάντηση Στάσση - Pyatt

Η διείσδυση της επιχείρησης στην περιοχή θεωρείται από τον αμερικανικό παράγοντα ως στοιχείο που μειώνει το ρίσκο και διευκολύνει τη μετάβαση των ενεργειακών συστημάτων των χωρών της περιοχής.