ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ideal
Πηγή: Ideal Holdings

Ideal: Μεταξύ 5,5% και 5,9% το εύρος απόδοσης του ομολόγου των 100 εκατ.

Στις 11 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η Δημόσια Προσφορά και εάν το ομόλογο δεν καλυφθεί κατά τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ η έκδοση θα ματαιωθεί. Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια του ομολόγου.

Στα επίπεδα του 5,5% με 5,9% θα κινηθεί το εύρος απόδοσης του ομολόγου των 100 εκατ. ευρώ που εκδίδει η Ideal Holdings και θα χρησιμοποιηθεί για να αναχρηματοδοτήσει τον δικό της δανεισμό και να μπορέσει να υλοποιήσει τον επενδυτικό της σχεδιασμό.

Τα κεφάλαια από το κοινό ομολογιακό δάνειο, μετά την αφαίρεση εξόδων έκδοσης περίπου 5 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα 95 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση δανεισμού ύψους 74 εκατ ευρώ, ενώ το ποσό των 21 εκατ ευρώ θα δημιουργήσει  μια επενδυτική βάση εξαγορών που υπο προϋποθέσεις θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε αναφέρει το BD, στην κάλυψη του ομολόγου θα συμμετέχει και η EBRD. Σύμβουλος έκδοσης του ομολόγου είναι η Εθνική Τράπεζα, συνδιοργανωτές - κύριοι ανάδοχοι η Εθνική, η Πειραιώς και η Eurobank, κύριοι ανάδοχοι η Optima Bank και η Αttica Bank και αναδοχοι οι χρηματιστηριακές εταιρείες Παντελάκης και Βeta.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση και το Επιτόκιο περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές (στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης της προϋπόθεσης έκδοσης των Ομολογιών.

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Ομολογιών. Υπενθυμίζεται ότι η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την 11.12.2023 και ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την 13.12.2023 και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ. 

Εάν το ΚΟΔ δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον €80.000.000, η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου θα ματαιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών ατόκως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Στο 11,69% το ποσοστό της Truad Verwaltungs

Έως τις 22.12.2023, η Truad κατείχε έμμεσα μέσω αλυσίδας ελεγχόμενων εταιρειών 11,69% του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχεί σε 5.613.337 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές της Εταιρείας).
LabrosPapakonstantinou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερδιπλασιασμός των εσόδων για την Ideal στα 273,9 εκατ. στο εννιάμηνο

Όπως δήλωσε ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της IDEAL Holdings «παραμένουμε προσηλωμένοι στην δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και στην στρατηγική μας».