ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο κτίριο του ΣΘΕΒ

«Πέρα από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, μας δίνεται και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς αποφεύγεται το τεράστιο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που γενικότερα ταλανίζει τη βιομηχανία» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πράσινη μετάβαση και την ενεργειακή αναβάθμιση των χώρων του προχώρησε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών του, με παραγωγή ισχύος 9,94kW.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς επεσήμανε: «Είναι μία απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εξοικονόμηση ενέργειας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας. Πέρα από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, μας δίνεται και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς αποφεύγεται το τεράστιο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που γενικότερα ταλανίζει τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, και μας βοηθάει να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μας αφενός συμβάλει στη αποδοτικότερη χρήση των πόρων του, αφετέρου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την έμπρακτη μετάβαση προς τη χρήση καθαρής ενέργειας, εναρμονισμένη με τους σύγχρονους όρους βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης που τόσο έντονα πρεσβεύουμε για όλες τις επιχειρήσεις μέλη μας».

Η Διοίκηση του Συνδέσμου θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της στην επιχείρηση μέλος της «EXALCOΑ.Ε.» και προσωπικά στον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Καντώνια, που συνέβαλαν στην υλοποίηση και κατασκευή του έργου αυτού, στηρίζοντάς το χορηγικά.

Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει, την επιχείρηση μέλος της «ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ Γ. & ΣΙΑ Ε.Ε. «ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» για τη συμβολή της στο έργο με την εκπόνηση της μελέτη εγκατάστασης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΒΕΑ: Αύξηση 15,8% στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων το α’ εξάμηνο του 2024

«Παρά τις δυσκολίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και θέσεις εργασίας» ανέφερε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
volos-limani
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάπτυξη της Nepa Economic Consulting στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

«Από το 2018 στηρίζουμε και αναπτύσσουμε αδιάλειπτα την τοπική επιχειρηματικότητα παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους οικονομοτεχνικούς τομείς» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Πατήρης.
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελευθέριος Βενιζέλος: 7,7 εκατ. επιβάτες το πρώτο τετράμηνο του 2024

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζονται , καθώς και τον μήνα Απρίλιο «απογειώθηκε», σημειώνοντας αύξηση 16,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023, φτάνοντας τους 2,49 εκατ. επιβάτες.