ΓΔ: 1410.84 -1.92% Τζίρος: 73.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-FSRU Alexandroupolis
Φωτο: Copelouzos Group

Ε. Κοπελούζου: Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του FSRU Αλεξανδρούπολης

Με την υλοποίηση της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου ανοίγει ο δρόμος και την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του, τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της εταιρείας.

Ημέρα - σταθμό που σηματοδοτεί την υλοποίηση της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου και ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του FSRU (LNG) Αλεξανδρούπολης χαρακτήρισε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της εταιρείας, Ελμίνα Κοπελούζου, την 17η Δεκεμβρίου 2023 οπότε το πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ» εισήλθε στο Θρακικό Πέλαγος και αγκυροβόλησε ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Όπως δήλωσε η κυρία Κοπελούζου: «Η σημερινή ημέρα, με την άφιξη του πρώτου ειδικά διαμορφωμένου δεξαμενόπλοιου της Gastrade, αποτελεί για όλους εμάς μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα. Μια ημέρα-σταθμός που σηματοδοτεί την υλοποίηση της πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου και ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του LNG Αλεξανδρούπολης. Ένα ορόσημο για την ακριτική αυτή πόλη της Ελλάδας, που αναβαθμίζεται σε ενεργειακό κόμβο για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της GASTRADE και ιδρύτρια μέτοχος της Εταιρείας, κα. Ελμίνα Κοπελούζου, επισημαίνει στη δήλωσή της: 

«Για να φτάσουμε εδώ σήμερα συνέβαλαν πολλοί. Ιδιαίτερα, όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους και τους φορείς της Αλεξανδρούπολης, που στάθηκαν δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό. Σαν ελάχιστη ανταπόδοση, ονομάσαμε το FSRU μας «Αλεξανδρούπολις». 

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να αφιερώσω την ημέρα αυτή στον πατέρα μου, Δημήτρη Κοπελούζο, ο οποίος βλέπει ένα τόσο σημαντικό έργο, που ο ίδιος οραματίστηκε και έβαλε σε τροχιά 15 χρόνια πριν, να μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία υλοποίησής του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Έναρξη δεσμευτικής φάσης για τα έργα επέκτασης του Κάθετου Διαδρόμου

Υβριδική εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΔΕΣΦΑ στην Αθήνα με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων στην πρωτοβουλία Διαχειριστών των Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου από την Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Deal με 2 ομίλους για κατασκευή υπεράκτιου αιολικού

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για το πάρκο ισχύος 216MW που θα εγκατασταθεί στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και γίνεται η μοναδική μέτοχος της «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.».
Terna-omilos-Kopelouzou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Τέρνα Ενεργειακή, όμιλο Κοπελούζου οι πρώτες άδειες για πιλοτικά υπεράκτια

Οι άδειες αφορούν τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως-βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης και ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης πιλοτικών Έργων ΥΑΠ.