ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 5,7% της επιβατικής κίνησης τον Ιανουάριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ήταν οι διεθνείς επιβάτες που πέρασαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Ιανουάριο σε σύνολο 1,47 εκατ. επιβατών συνεχίζοντας την θετική πορεία του αεροδρομίου της Αθήνας.

Μετά το εντυπωσιακό ρεκόρ με το οποίο έκλεισε το 2019, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνεχίζει την θετική του πορεία καθώς τον πρώτο μήνα του έτους η επιβατική κίνηση σημείωσε άνοδο της τάξης του 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πέρασαν από το αεροδρόμιο 1,47 εκατ. επιβάτες.

Επίσης, οι διεθνείς επιβάτες ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 εκατομμύριο, (1,038 εκατ. επιβάτες) σημειώνοντας άνοδο κατά 10,1%. Αντίθετα, η κίνηση του εσωτερικού παρουσίασε πτώση (-3,5%), λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται, πως το 2019 έκλεισε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Αθήνας, με την επιβατική κίνηση να ξεπερνά τους 25,57 εκατ. επιβάτες, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος, ο αριθμός των πτήσεων τον μήνα Ιανουάριο ανήλθε σε 13.765, καταγράφοντας άνοδο, σε σχέση με το ίδιο μήνα του 2019, της τάξης του 0,9%. Οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο +7%, ενώ οι εγχώριες σημείωσαν πτώση -7,4%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανεώθηκε η συνεργασία Printec με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αυτοματοποίηση συναλλαγών με παρουσία σε 16 χώρες έχει συνάψει πολυετή συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για υποστήριξη Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελ. Βενιζέλος: Αύξηση 6,3% στην επιβατική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου

Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την επιβατική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου να παρουσιάζει αύξηση 6,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Προχωρούν οι εργασίες στο Ελ. Βενιζέλος ύψους 22 εκατ. ευρώ

Η επέκταση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών - ως κυριότερου σημείου εισόδου στη χώρα - είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα αυξήσει την ικανότητα του αεροδρομίου να φιλοξενεί περισσότερα αεροσκάφη και επιβάτες.
Intrakat-Aerodromio-Paros
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Σύμβαση 33 εκ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου

Το αναπτυξιακό αυτό έργο υποδομών της χώρας μας περιλαμβάνει εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ.