ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο CEO του ομίλου Softone Πάνος Μάρτινης

Νέα επένδυση του Ομίλου Softone στην αγορά λογισμικού εστίασης

Η νέα επένδυση του Ομίλου Softone, σε συνδυασμό και με την εξαγορά της Sunsoft, δημιουργεί μία κοινή βάση πελατών που αριθμεί πάνω από 9.000 επιχειρήσεις εστίασης.

Στην εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Twinsoft προχώρησε ο Όμιλος Softone. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο πάροχος λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, ανακοίνωσε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Twinsoft, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού εστίασης στην Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης ότι οι ιδρυτές της Twinsoft διατηρούν σημαντικό ποσοστό και θα συνεχίσουν να έχουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση και εξέλιξη του νέου ενοποιημένου σχήματος στο χώρο της εστίασης.

Η νέα επένδυση του Ομίλου Softone, σε συνδυασμό και με την εξαγορά της Sunsoft, δημιουργεί μία κοινή βάση πελατών που αριθμεί πάνω από 9.000 επιχειρήσεις εστίασης, και με αυτόν τον τρόπο εδραιώνει την ηγετική θέση του Ομίλου σε έναν από τους πλέον κρίσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η ένωση των εταιρειών αυτών με τη Softone ευνοεί την αξιοποίηση των συνεργειών που ανακύπτουν από την εφαρμογή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και το διευρυμένο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

Με εχέγγυα την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία καθώς και την υψηλή διείσδυση της Twinsoft στην αγορά της εστίασης, ο Όμιλος Softone θέτει τις βάσεις για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που δρομολογεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων του κλάδου (όπως ενδεικτικά, η υποχρεωτική διασύνδεση ταμειακών μηχανών και τερματικών POS, η ηλεκτρονική τιμολόγηση συναλλαγών, η εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας κα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Softone: Άνοδος 33% της κερδοφορίας του ομίλου στα 8,3 εκατ. ευρώ το 2022

Το θετικο μομέντουμ συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο του 2023 με τον τζίρο να έχει διαμορφωθεί στα 11 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 40,8% ενώ εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με συνολικά έσοδα 49 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοινοπραξία διεθνών επενδυτών αποκτά το 45% του Ομίλου Softone

Διεθνής επενδυτικός όμιλος υπό τον Franck Cohen και ο Μάρκος Βερέμης εισάγονται στο μετοχικό κεφάλαιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ενώ παραμένουν με τα ίδια ποσοστά, ο Όμιλος Olympia και ο Αντώνης Κυριαζής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SoftOne: Ο Πάνος Μαρτίνης αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Πάνος Μαρτίνης, προέρχεται από την UPSTREAM, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών οικονομικός διευθυντής. Ο Αντώνης Κυριαζής, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αναλαμβάνει εκτελεστικός πρόεδρος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Πάνω από το εύρος το τίμημα εξαγοράς, τι αναφέρει το ΔΣ

Θετική είναι η γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για τη δημόσια πρόταση που έχουν κάνει General Atlantic και Εθνική Τράπεζα. Το αντάλλαγμα των 12 ευρώ για τις μετοχές είναι ανώτερο του εύρους τιμών που προσδιόρισε ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος.