ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Ισχυρό ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων για το νέο ομόλογο της Eurobank

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει το 80% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (35%), τη Γαλλία (13%) και την Ιταλία (9%).

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Eurobank την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated Tier 2) ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όπως τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank Holdings είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα να μειωθεί η απόδοση κατά 0,50%, από 6,875% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 6,375%.

Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 25 Απριλίου 2034, με δυνατότητα ανάκλησης στις 25 Aπριλίου 2029 (10.25NC5.25), και ετήσιο τοκομερίδιο 6,25%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 25 Ιανουαρίου 2024 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF). 

Η έκδοση είχε διεθνή απήχηση και υπερκαλύφθηκε σχεδόν 6 φορές, έχοντας συγκεντρώσει εντολές από 148 διαφορετικούς επενδυτές.

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει το 80% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (35%), τη Γαλλία (13%) και την Ιταλία (9%). Το 64% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers) και Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds), το 23% κατανεμήθηκε σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks) και το 7% σε Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank Holdings όσον αφορά τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. (Τράπεζα). Η έκδοση αντανακλά τη συνεχή δέσμευση του ομίλου της Eurobank Holdings στην προστασία των καταθετών της Τράπεζας και συνεισφέρει στην πληρέστερη διαμόρφωση της καμπύλης απόδοσης των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης του Εκδότη στην αγορά.

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι  BNP Paribas, Bank of America, JP Morgan, Morgan Stanley και UBS Investment Bank.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στις Κυκλάδες, νέο κατάστημα στην Πάρο

Η Διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς, ενώ επισκέφθηκαν όλο το Δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή.
businessdaily-Papadimitriou-Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαδημητρίου: Η συμβολή των τραπεζών στη βιώσιμη μετάβαση των επιχειρήσεων

Στο απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργούν οι απαιτήσεις αλλά και οι προσδοκίες των κριτηρίων ESG, οι τράπεζες διαδραματίζουν ένα κρίσιμο ρόλο, τόνισε ο επικεφαλής ESG της Eurobank.