ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Hellenic Seaplanes: Χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στα Ψαρά

«Τα Ψαρά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για υδροπλάνα καθώς είναι ένα νησί που μπορεί να ενισχυθεί από άποψη γρήγορης μεταφοράς των ντόπιων στα γειτονικά μεγαλύτερα νησιά» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

Άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγήθηκε στα Ψαρά, μια είδηση που δεν αποτελεί λόγω της ημέρας…πρωταπριλιάτικο ψέμα!Λίγες μέρες μετά τη λήψη άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στη Χίο, αποτελώντας το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο στο Βόρειο Αιγαίο, ήρθε και το λιμάνι των Ψαρών να προστεθεί στους προορισμούς που θα υποδεχτούν επιβάτες υδροπλάνων πολύ σύντομα.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ψαρών χορηγήθηκε στη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, συνεπώς τα επόμενα βήματα φέρνουν την παράλληλη εκκίνηση των κατασκευών σε Χίο και Ψαρά ώστε τα δύο έργα να λάβουν και την άδεια λειτουργίας.

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και στις Οινούσσες όπου σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έργα σε Πλωμάρικαι Μυτιλήνη Λέσβου και το εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στην Πέτρα μπορούμε να μιλάμε για ένα άκρως βιώσιμο σύμπλεγμα υποδομών στο δίκτυουδατοδρομίων Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Ψαρών, κ. Κώστας Βρατσάνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αδειοδότηση και δημιουργία υδατοδρομίου αποτελεί μόνο την αρχή για τα Ψαρά. Συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο την ανάπτυξη των Ψαρών και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί μας. Το υδατοδρόμιο και η άφιξη των υδροπλάνων αποτελεί ένα πρότζεκτ κομβικής σημασίας, καθώς θα ενισχύσει δραστικά τη σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ θα φέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης».

«Προορισμοί σαν τα Ψαρά ιδανικοί για υδροπλάνα»

Στην άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ψαρών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους:«Μετά και τη Χίο, το υδατοδρόμιο Ψαρών απέκτησε άδεια ίδρυσης και προχωράμε αποφασιστικά για την υλοποίηση των υποδομών στο Βόρειο Αιγαίο. Τα Ψαρά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για υδροπλάνα καθώς είναι ένα νησί που μπορεί να ενισχυθεί από άποψη γρήγορης μεταφοράς των ντόπιων στα γειτονικά μεγαλύτερα νησιά ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούνται ελλιπώς από άλλα είδη μεταφοράς αλλά και από άποψη τουρισμού να διευρύνει την τουριστική του ταυτότητα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που θέλουν να τα επισκεφθούν.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού δικτύου με την προσθήκη των υποδομών σε Οινούσσες και Λέσβο μπορούν να επισπεύσουν την έλευση των υδροπλάνων και να κάνουν τοprojectστα παράλια βιώσιμο και εμπορικό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes μπαίνει η Κρήτη

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για υδατοδρόμια σε Χερσόνησο, Ηράκλειο, Γαζί  Μαλεβιζίου, Ρέθυμνο, Χανιά και Πλατανιά. Τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους στην Κρήτη.
Ydatodromio-Skyrou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Seaplanes: Ολοκληρώνονται τα έργα για το υδατοδρόμιο Σκύρου

Mε την ολοκλήρωση του σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών θα τοποθετηθούν άμεσα οι πλωτές προβλήτες πρόσδεσης υδροπλάνων (υδάτινη εγκατάσταση) για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση έως δύο υδροπλάνων.
Hellenic Seaplanes-Ydatodromio-Kalamatas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Seaplanes: Αναλαμβάνει το υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη

Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης έχει μπει στην τελική ευθεία τώρα που έχει επιλεχθεί ο κατάλληλος φορέας που θα κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις και τις υδάτινες υποδομές του καθώς και να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του.
kimi hellenic seaplanes ydatodromio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υδατοδρόμιο στην Κύμη - Το πρώτο από τα πέντε στο νησί της Εύβοιας

Ή άδεια ίδρυσης θα ανήκει στο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ (ΟΛΝΕ) το οποίο είχε ορίσει με διαγωνιστική διαδικασία ως Ανάδοχο για την κατασκευή και λειτουργία  του Υδατοδρομίου στην «Υδατοδρόμια Ευβοίας ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes.
Hellenic Seaplanes-Ydatodromio-Kalamatas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Seaplanes: Η ανάδοχος του υδατοδρομίου της Καλαμάτας

H απόφαση πάρθηκε με την λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, επιλέγοντας την εταιρεία ως ανάδοχο για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, διαχείρισης καθώς και της κατασκευής του υδατοδρομίου.