ΓΔ: 1451.39 -1.38% Τζίρος: 59.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:36:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέες μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχεία από τη Zeus International

Στις εξαιρετικές προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται εξακολουθεί να ποντάρει η ελληνικών συμφερόντων Zeus International υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις εξαγορών ξενοδοχείων και ανακαινίσεων.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το επενδυτικό πλάνο της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Zeus International Hotels & Resorts, η οποία βρίσκεται στην πιο αναπτυξιακή φάση από την ίδρυσή της προ περίπου δέκα ετών, διαθέτοντας πλέον εννέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία, στοχεύοντας φέτος να κάνει κύκλο εργασιών πάνω από 70 εκατ. ευρώ, έναντι 50 εκατ. το 2023.

Όπως τόνισε χθες ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Χάρης Σιγανός σε συνάντηση με δημοσιογράφους, στόχος για φέτος είναι το EBITDA να κινηθεί μεταξύ 30 και 35 εκατ. ευρώ έναντι 22-23 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ σημείωσε πως η εταιρεία απασχολεί άμεσα ή έμμεσα 3.500 οικογένειες.

Οι επενδύσεις του ομίλου το 2023 ανήλθαν στα 80 εκατ. ευρώ καθώς προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιταλία και Ελλάδα, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει σε πλήρη εξέλιξη επεκτάσεις και ανακαινίσεις στα επιπλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία που διατηρεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το αρχικό πλάνο μετά την ίδρυση της εταιρείας ήταν να κάνει μακροχρόνιες μισθώσεις και management ξενοδοχείων, όμως στην πορεία προχώρησε σε εξαγορές μονάδων, έχοντας χτίσει ένα χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ξενοδοχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνάμα, πρόσφατα εξαγόρασε το εξαώροφο κτήριο όπου στεγάζονται σήμερα τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, πλησίον της πλατείας Καραϊσκάκη. 

Θυμίζουμε πως η εταιρεία έχει ήδη παρουσία σε τέσσερις χώρες, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ρουμανία. Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα, η εταιρεία θα προβεί στην αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025, ενώ ήδη υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία.

Επίσης, ολοκληρώνει τη ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort, στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο πέντε αστέρων. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη σεζόν, καθώς η εταιρεία απέκτησε όμορη διπλανή έκταση και θα προσθέσει νέα δωμάτια και ιδιωτικές πισίνες, φτάνοντας περίπου στα 250 δωμάτια συνολικά.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park, ενώ θα υλοποιηθεί νέα μεγάλη επένδυση σε διπλανή έκταση, διευρύνοντας τη μονάδα σημαντικά. Έχουν εκδοθεί άδειες για τη δημιουργία 160 νέων μπανγκαλόου και βιλών με ορίζοντα υλοποίησης την ερχόμενη διετία.

Όπως είπε ο κ. Σιγανός, το Ajul Luxury Hotel πάει εξαιρετικά καλά, είναι έξι φορές πάνω σε κρατήσεις από πέρυσι, ενώ πλέον και σε τιμές ξεπερνά ακόμη και τη ναυαρχίδα της εταιρείας, που είναι το πεντάστερο Mirabello Bay στην Κρήτη.

Επίσης στο Dolce Attica Rivera στη Βραυρώνα δημιουργείται Aqua Park και Adventure Park, ενώ στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay γίνονται επεκτάσεις με τη δημιουργία 35 δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, ένα νέο εστιατόριο και ένα καινοτόμο Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Έτσι, το θέρετρο φτάσει τα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου και τα έντεκα εστιατόρια και μπαρ.

Όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Σιγανός, όλες οι ανακαινίσεις, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό γίνονται με ελληνικά συνεργία, διατηρώντας μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες με στόχο και τη συμβολή στην ελληνική οικονομία μέσω της εισροής επιπλέον εσόδων.

Συνάμα, διατηρεί σταθερές συνεργασίες με τους Έλληνες προμηθευτές του, προωθώντας την τοπική οικονομία και διασφαλίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες όπου εδρεύουν οι εγκαταστάσεις. Η συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο κλάδος της φιλοξενίας να μπει στον εκπαιδευτικό «χάρτη»

Σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, η δυσκολία ανεύρεσης προσωπικού για τις ξενοδοχειακές μονάδες δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές πρόβλημα και σύνθετο. Έκανε λόγο για ανάγκη ολιστικής και μακροχρόνιας προσέγγισης και από το κράτος που θα πρέπει να βάλει τον κλάδο της φιλοξενίες περισσότερο στον εκπαιδευτικό «χάρτη», καθώς «είναι ένας κλάδος που προσφέρει γρήγορη ανέλιξη, καλές αποδοχές και καλές συνθήκες εργασίας. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πραγματοποιούνται επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που για να υλοποιηθούν χρειάζονται προσωπικό. Δεν βλέπω κανένα μακροχρόνιο πλάνο σε ό,τι αφορά το προσωπικό για τον κλάδο μας. Ο κλάδος χρειάζεται να γίνει ελκυστικός για τα νέα παιδιά», επισήμανε.

Για τον όμιλο Zeus τόνισε ότι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού είναι μικρότερο, ενώ σημείωσε πως η εταιρεία λειτουργεί ως φυτώριο, καθώς το 70% των στελεχών του ομίλου έχει ανελιχτεί εκ των έσω. Επιπλέον, το 50% – που θα φτάσει φέτος το 70% – των εργαζομένων που ασκούν την πρακτική τους εργασία στη Zeus, αποκτούν μόνιμη θέση εργασίας εντός του ομίλου. Μάλιστα, το 2023 προχώρησε στη δημιουργία νέων δωματίων, 250 περίπου κλινών, για τη διαμονή του προσωπικού που εργάζεται στον όμιλο στη Χαλκιδική, ενώ η ίδια φιλοσοφία εφαρμόζεται παντού.

Ποια είναι η Zeus International

Ο όμιλος πλέον διαθέτει πάνω από 4.000 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου σε κατηγορίες 5 αστέρων City, Resort και Boutique τύπους ξενοδοχείων, της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, έχοντας παρουσία σε Κρήτη, Χαλκιδική, Μιλάνο, Λευκωσία και Βουκουρέστι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Zeus: Επενδύει 150 εκατ. σε ξενοδοχεία από την Κάνιγγος ως την Κρήτη

Χαρτοφυλάκιο από 21 πολυτελή ξενοδοχεία έχει στην ιδιοκτησία της ή διαχειρίζεται η ZEUS International Hotels & Resorts. Ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της Αθήνας στον τουρισμό βλέπει ο επικεφαλής της εταιρείας, Χ. Σιγανός.
Xenodoxeia, Hotels, Ellada
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Leader στον υπερπολυτελή τουρισμό θέλει να γίνει η Grivalia Hospitality

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και επιλογή της Ελλάδας για την έδρα των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η νέα μεγάλη επένδυση αξίας 280 εκατ. ευρώ στην «Καραϊβική της Ελλάδας» και το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων.
businessdaily_Azur Selection Meganisi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προτίμησε το Euronext αντί της Αθήνας η ελληνική Azur Selection

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Azur Selection κάνει χρηματιστηριακό ντεμπούτο στη μικρή αγορά του γαλλικού Euronext. Επενδύει σε ξενοδοχεία και ακίνητα στην Αθήνα, τη Μύκονο και άλλες περιοχές, ενώ έχει σχέδια για τη γαλλική Ριβιέρα.
grivallia_hospitality
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα ανοίγει πάλι με επένδυση 20 εκατ.

Επαναλειτουργεί ως boutique hotel πέντε αστέρων η εμβληματική ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Grivalia Hospitality, μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο.