ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ikos
Ikos Oceania. Πηγή: ikosresorts.com

Ένα ελληνικό τουριστικό brand κατακτά την αγορά της Ισπανίας

Το SANI/IKOS Group θέτει σε λειτουργία τον Μάιο το πρώτο του ξενοδοχείο εκτός ελληνικού χώρου, στην Ισπανία. Ο όμιλος απέσπασε το βραβείο επιχειρηματικής αριστείας από την Eurobank και την Grant Thornton.

Με 168 εκατ. ευρώ τζίρο το 2018 και περισσότερους από 3.500 εργαζομένους, το SANI/IKOS Group, αποτελεί έναν καινοτόμο, γρήγορα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό όμιλο που απέσπασε το βραβείο επιχειρηματικής αριστείας από την Eurobank και την Grant Thornton στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020.

Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o Όμιλος λειτουργεί 9  ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Στόχος του ομίλου είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Ο Όμιλος της Ikos των Ανδρέα Ανδρεάδη, Oaktree Capital, Goldman Sachs και Hermes GPE, υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο Ikos Andalusia, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Μάιο του 2020 στην Marbella/Estepona της Ισπανίας.

Είναι δε ο πρώτος όµιλος που εξάγει στην κορυφαία τουριστική αγορά στον κόσµο ένα ελληνικό brand, έχοντας να ανταγωνιστεί διεθνείς κολοσσούς, αλλά και μεγάλα ισπανικά ξενοδοχεία. Το Ikos Andalusia αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Μαΐου, με περίπου 700 εργαζοµένους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο το SANI/IKOS Group, έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του νέου εγχειρήματος στην Ιβηρική Χερσόνησο, ετοιμάζει και άλλα σηµαντικά, νέα projects, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντοµα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδελφοί Ανδρεάδη θεωρούνται από τα πιο δυνατά ονόματα στον τουρισμό, καθώς η εμπειρία και η παρουσία τους στο συγκεκριμένο κλάδο ξεπερνούν τις τέσσερις δεκαετίες.

Το SANI/IKOS Group, αν και σχετικά νέο, κατάφερε να έχει σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, με τελευταία την ανάδειξη σε πρώτο στην κατηγορία World’s Leading Family and Beach Resort 2019 του Sani Resort στα World Travel Awards, τον διακεκριμένο φορέα τουρισμού που επιβραβεύει και τιμάει την αριστεία σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας βιομηχανίας ταξιδιών και τουρισμού.

Η ανάπτυξη  του ομίλου αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι πωλήσεις του από 55 εκατ. ευρώ το 2012 έφθασαν σε 121 εκατ. ευρώ το 2017 και 168 εκατ. ευρώ το 2018. Από το σύνολο των πωλήσεων οι πωλήσεις εξωτερικού έφθασαν από 47 εκατ. ευρώ το 2012 σε 115 εκατ. ευρώ το 2017 και 160 εκατ. ευρώ το 2018.

Ο αριθμός χωρών στις οποίες αναφέρονται οι πωλήσεις εξωτερικού έφθασαν από 85 το 2012 σε 102 το 2017 και 110 το 2018. Τέλος ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου έφθασε από 1.060 το 2012 σε 2.540 το 2017 και 3.460 το 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προ των πυλών μεγάλη συμφωνία μεταβίβασης πέντε ξενοδοχείων

Κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στο αμερικανικό fund H.I.G. Capital και τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της οικογένειας Κυπριώτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Boutique Hotel μετατρέπεται η ερειπωμένη Οικία Αλμυράντη στο Σύνταγμα

Το νέο ξενοδοχείο - μπουτίκ θα διαθέτει 11 δωμάτια εκ των οποίων 5 σουίτες. Το project υλοποιεί η εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ, η οποία το 2016 πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την 25ετή μίσθωση του ακινήτου.
mandarin oriental costa navarino
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο της Mandarin Oriental στην χώρα μας

H εγκατάσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ομάδα των αρχιτεκτόνων, Tombazis & Associates Architects και K-Studio έχει συνδυάσει τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία.