ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πύργος Κινέζων επενδυτών στην Αθήνα μόνο για Airbnb

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Σε μικρό οικόπεδο πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο εταιρεία κινεζικών συμφερόντων θα ανεγείρει πολυώροφο κτίριο που θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Σε νέα φάση φαίνεται ότι περνάει η… λατρεία των ξένων επενδυτών για ακίνητα που αξιοποιούνται σε βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πλέον δεν περιορίζονται σε αγορές διαμερισμάτων ή και ολόκληρων πολυκατοικιών, αλλά οικοδομούν και νέα κτίρια, που προορίζονται αποκλειστικά για τέτοιες μισθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, ίσως και η πρώτη που καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι το επενδυτικό σχέδιο εταιρείας κινεζικών συμφερόντων για την κατασκευή οκταώροφου κτιρίου, σε μικρό οικόπεδο πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όπως εξηγεί στέλεχος τεχνικής εταιρείας, η επένδυση αυτή έχει οικονομική λογική, καθώς η εταιρεία κινεζικών συμφερόντων απέκτησε το μικρό οικόπεδο σε σχετικά χαμηλή τιμή και θα μπορέσει να ανεγείρει ένα κτίριο μεγάλου ύψους σε στρατηγικό σημείο της Αθήνας, πολύ κοντά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, το οποίο πιθανότατα θα προσελκύσει την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία όσων προτιμούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Άλλωστε, σημειώνει η ίδια πηγή, έχει ανέβει σε τέτοια ύψη η αξία διαμερισμάτων κατάλληλων για βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που καθιστά συμφέρουσα την ανέγερση νέων κτιρίων από επενδυτές, όταν βρίσκουν ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα λίγα οικόπεδα που διατίθενται προς πώληση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει ότι το οκταώροφο συγκρότημα θα χωρισθεί σε δύο τμήματα: στους πρώτους τέσσερις ορόφους θα δημιουργηθούν μικρά διαμερίσματα των 30 τ.μ., ενώ στους πάνω ορόφους θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα διαμερίσματα με μοναδική θέα, που θα απευθύνονται σε πιο εύπορους ταξιδιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν γίνει καταλύτης της επενδυτικής δραστηριότητας ξένων στην ελληνική αγορά ακινήτων, που αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχουν σχεδόν διπλασιασθεί κατά το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισροές ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις σε ακίνητα (αύξηση 94,6%). Το 2018, υπολογίζεται ότι επενδύθηκαν ξένα κεφάλαια περίπου 1,3 δισ. ευρώ στην εγχώρια αγορά ακινήτων, από 500 εκατ. ευρώ το 2017.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρότητες μέχρι 83% στα ακίνητα Airbnb ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο καταγράφει αύξηση 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πού κατευθύνονται επενδύσεις 600 εκατ. από την Prodea σε ακίνητα

Σε πράσινα κτήρια στρέφει το 87% των επενδύσεών της η κορυφαία εταιρεία ακινήτων. Η διοίκηση προαναγγέλλει κινήσεις για την αύξηση της διασποράς της μετοχής, καθώς ένας μέτοχος ελέγχει σήμερα σχεδόν 98%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deal της REDS με την IKEA για το ακίνητο στο κέντρο του Βουκουρεστίου

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την από κοινού ανάπτυξη του ακινήτου, το οποίο θα ενοποιηθεί με όμορο ακίνητο του σουηδικού ομίλου για να δημιουργηθεί συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών.
lagonisi-resort-hotel
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Μαντωνανάκη εναντίον ΕΤΑΔ: Το σίριαλ με αποφάσεις εκατομμυρίων

Τι αποκαλύπτουν οι λογιστικές καταστάσεις της ΕΤΑΔ για τις διαδοχικές αποφάσεις διαιτησίας που έχουν επιδικάσει τεράστια ποσά στον ξενοδοχειακό όμιλος για την υπόθεση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί κατεβαίνουν στην οδό Πειραιώς οι ισχυροί κατασκευών και ακινήτων

Το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, η «Πολιτεία Καινοτομίας» στο πρώην ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ και η ανάπλαση του ιστορικού εργοστασίου της Βιοχάλκο θα αλλάξουν το πρόσωπο της οδού Πειραιώς.