ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurobank

Eurobank: Περιοδεία της διοίκησης στις Κυκλάδες, νέο κατάστημα στην Πάρο

Η Διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς, ενώ επισκέφθηκαν όλο το Δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή.

Περιοδεία πραγματοποιεί η Διοίκηση της Eurobank από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, έως και την προσεχή Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, σε Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Σύρο, τέσσερις από τους πλέον αναγνωρισμένους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, με ουσιαστική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Π. Ζανιάς, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Σεραφειμίδης, ο επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων, κ. Φώτης Μπακογιάννης και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου, πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικούς φορείς, ενώ επισκέπτονται όλο το Δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή. Η τετραήμερη περιοδεία εντάσσεται στον κύκλο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Διοίκηση της Eurobank, σε όλη τη χώρα, επιδιώκοντας τον διαρκή διάλογο με όλες τις επιχειρήσεις, ως σταθερός τους σύμμαχος στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών ευκαιριών, αλλά και με το προσωπικό της που συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Τράπεζας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της περιοδείας, η Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου, περιοχή που αποτελεί τουριστικό προορισμό υψηλής διεθνούς προβολής και φήμης. Πρόκειται για το πρώτο νησί που εντάσσεται, με το κατάστημα της Νάουσας, στο δίκτυο καταστημάτων νέας γενιάς, το οποίο αναπτύσσει η Τράπεζα σταδιακά στη χώρα, παρέχοντας την ευκαιρία μιας σύγχρονης εμπειρίας για τους συναλλασσόμενους πελάτες. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία εκπροσώπων φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πελατών της Eurobank.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γιώργος Π. Ζανιάς, δήλωσε: «Στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου, που αναμένεται ισχυρή σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων, η Eurobank, Τράπεζα της Ανάπτυξης και του ελληνικού Τουρισμού, βρίσκεται στο πλευρό της επιχειρηματικής κοινότητας των Κυκλάδων, που έχουν αναδειχθεί σε συνώνυμο της ανάπτυξης στην τουριστική μας βιομηχανία. Αναπτύσσοντας διαχρονικά τη στρατηγική μας σχέση με την υγιή επιχειρηματικότητα, είμαστε στο πλευρό όλων των επιχειρήσεων προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας, κτίζοντας πάνω στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Επενδύοντας διαχρονικά στην καινοτομία και τον διαρκή μετασχηματισμό, η Eurobank στηρίζει την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία, συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη.»

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής Retail & Digital Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η Eurobank διευρύνει το δίκτυο της νέας γενιάς καταστημάτων της επιλέγοντας τη Νάουσα της Πάρου για να εγκαινιάσει το πρώτο κατάστημα τέτοιου τύπου στη νησιωτική Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα εν λόγω καταστήματα ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διαμέσου αυτής στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τουριστική δυναμική της περιοχής της Νάουσας και της Πάρου εν γένει, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν τουριστικό προορισμό παγκόσμιας κλίμακας.

Η Eurobank διατηρεί ισχυρή παρουσία στην περιοχή, με έμφαση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και την εστίαση, στηρίζοντας την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι εκταμιεύσεις της Eurobank σε δάνεια, μόνο στις Κυκλάδες, ξεπερνούν τα 130 εκατ. σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, συνδυάζοντας και τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών πόρων ή/και εθνικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, ως Τράπεζα του Τουρισμού, έχει στηρίξει πάνω από 6.000 επιχειρήσεις της περιοχής μέσω του προγράμματος Business Banking Τουρισμός που συμβάλλει στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού «οικοσυστήματος» του ελληνικού τουρισμού εδώ και 14 χρόνια, με ολοκληρωμένη σειρά προνομίων σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτες εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια η Eurobank, μέσω του Προγράμματος, έχει στηρίξει περισσότερες από 56.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρομεσαίες, ενώ έχει εκταμιεύσει δάνεια 1 δισ. σε 7.000 επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 50% στα κέρδη α' τριμήνου της Eurobank, πάνω από 9 σεντς το μέρισμα

Διατηρήθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, αυξήθηκαν κατά 50,1% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Φ. Καραβίας: Έχουμε υποβάλει αίτηση στον SSM για μέρισμα άνω των 9 σεντς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στη δεύτερη θέση των χρηματοδοτήσεων της ναυτιλίας το 2023

Σύμφωνα με την μελέτη της Petrofin Research η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Μειώθηκε κατά 2% η τραπεζική χρηματοδότηση πλοίων για την ελληνική ναυτιλία το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ο Σπύρος Ζάρκος είναι ο νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Ο νέος επικεφαλής πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.
businessdaily-Papadimitriou-Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαδημητρίου: Η συμβολή των τραπεζών στη βιώσιμη μετάβαση των επιχειρήσεων

Στο απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργούν οι απαιτήσεις αλλά και οι προσδοκίες των κριτηρίων ESG, οι τράπεζες διαδραματίζουν ένα κρίσιμο ρόλο, τόνισε ο επικεφαλής ESG της Eurobank.