ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Cenergy: Ανοίγει ο δρόμος για μονάδα παραγωγής καλωδίων στο Μέριλαντ

Η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ Hellenic Cables Americas έλαβε δικαίωμα φορολογικής απαλλαγής IRA 48C για την υπό μελέτη μονάδα παραγωγής καλωδίων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Μία νέα μονάδα παραγωγής καλωδίων προηγμένης τεχνολογίας σχεδιάζει να κατασκευάσει η θυγατρική της Cenergy στις ΗΠΑ, Hellenic Cables Americas, στη Βαλτιμόρη της Πολιτείας του Μέριλαντ, εκτιμώμενου κόστους 300 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, με την τελική επενδυτική απόφαση να μην έχει ληφθεί ακόμα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αυτής επένδυσης, η Hellenic Cables Americas υπέβαλε επιτυχώς στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα Επιλέξιμων Δαπανών Ενέργειας (Qualifying Advanced Energy Project). Η αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων την ενημέρωσε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα αυτό με την παροχή μεταβιβάσιμων φορολογικών απαλλαγών ύψους έως 58 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την προαναφερθείσα μονάδα.

Ως πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του έργου και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η ενδελεχής διαδικασία ελέγχου (due diligence process) που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, η Hellenic Cables Americas σκοπεύει να προβεί στην αγορά ακινήτου στην τοποθεσία Wagners Point της Βαλτιμόρης, έκτασης 154 στρεμμάτων περίπου (38 acres). Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 8 εβδομάδων υπό την προϋπόθεση λήψης των συνήθων σε ανάλογες συναλλαγές εγκρίσεων.

Η νέα μονάδα, η οποία τελεί υπό την αίρεση λήψης τελικής επενδυτικής απόφασης, θα παράγει υποβρύχια και υπόγεια καλώδια για εφαρμογές υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Θα απευθύνεται στην αναπτυσσόμενη αγορά ενεργειακής μετάβασης με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που θα κατασκευάζονται με σύγχρονη, καθαρή, χαμηλού θορύβου και εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών παραγωγική διαδικασία.

Η Cenergy Holdings θα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για κάθε σημαντική εξέλιξη, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο.   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Hellenic Cables ανέλαβε δύο συμβάσεις για έργα μεταφοράς ενέργειας

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την παραγωγή υπογείων καλωδίων, την προμήθεια εξαρτημάτων, τις εργασίες τοποθέτησης, συναρμολόγησης και τερματισμού των καλωδίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: H Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Τα αιολικά πάρκα Bałtyk II και III εκτείνονται σε περιοχές 122km2 και 117km2 αντίστοιχα και βρίσκονται σε στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική Βαλτική Θάλασσα εντός των πολωνικών υδάτων, με βάθη νερού που κυμαίνονται από 20 έως 45 μέτρα.