ΓΔ: 1430.85 0.48% Τζίρος: 36.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:51:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή φωτο: Eurobank

Eurobank: Ο Σπύρος Ζάρκος είναι ο νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Ο νέος επικεφαλής πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Νέος Group Chief Audit Executive της Eurobank αναλαμβάνει ο κ. Σπυρίδων Ζάρκος, με ημερομηνία ισχύος του εν λόγω ορισμού την 1η Μαΐου 2024 διαδεχόμενος την κα Δέσποινα Ανδρεάδου σε αυτόν το ρόλο. Την εν λόγω διοικητική αλλαγής επικύρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank στις 25.4.2024.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από περισσότερα από 25 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στον Όμιλο Eurobank, η κα Δέσποινα Ανδρεάδου, Group Chief Audit Executive (CAE), Γενική Διευθύντρια, θα αποχωρήσει από τη θέση της ως Group Chief Audit Executive. Ωστόσο, η κα Ανδρεάδου θα συνεχίσει την πολύτιμη συνεισφορά της στον Όμιλο ως Σύμβουλος Διοίκησης, αναφερόμενη απευθείας στον κ. Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες. 

Κατά τη θητεία της ως Group Chief Audit Executive, η κα Ανδρεάδου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια κουλτούρας υψηλών προτύπων εσωτερικού ελέγχου και διακυβέρνησης εντός του Ομίλου. Οι προσπάθειές της συνέβαλαν σημαντικά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης προς τους μετόχους, τους επενδυτές και τους πελάτες. 

Ο κ. Σπυρίδων Ζάρκος διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και τη σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της ανωτέρω θέσης, έχοντας υπηρετήσει ως Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου στη Eurobank από το 2020, πληροί δε όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Ζάρκος κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις στην τραπεζική και ασφαλιστική εποπτεία καθώς και στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων (Recovery and Resolution) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMF, EBA, Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος). Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και Οργανισμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (HFSF, IMF, EBA, EIOPA, ECB/SSM, SRB). Ακόμη, ο κ. Ζάρκος έχει συνεισφέρει στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην οικονομετρία και την υπολογιστική στατιστική (computational statistics). Ο κ. Ζάρκος είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά  από το Southern Illinois University (ΗΠΑ) και πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Eurobank εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα του κ. Ζάρκου να καθοδηγήσει αποτελεσματικά τη λειτουργία εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου και να τηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. Η Eurobank απευθύνει επίσης τις καλύτερες ευχές της τόσο στην κα Δέσποινα Ανδρεάδου όσο και στον κ. Σπυρίδων Ζάρκο για την ανάληψη των νέων ρόλων τους στον οργανισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Δύο νέα προγράμματα χρηματοδότησης ΜμΕ στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Οι παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο των Ταμείων, αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της θέσης τους στις διεθνείς αγορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 50% στα κέρδη α' τριμήνου της Eurobank, πάνω από 9 σεντς το μέρισμα

Διατηρήθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, αυξήθηκαν κατά 50,1% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Φ. Καραβίας: Έχουμε υποβάλει αίτηση στον SSM για μέρισμα άνω των 9 σεντς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στη δεύτερη θέση των χρηματοδοτήσεων της ναυτιλίας το 2023

Σύμφωνα με την μελέτη της Petrofin Research η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Μειώθηκε κατά 2% η τραπεζική χρηματοδότηση πλοίων για την ελληνική ναυτιλία το 2023.