ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στα ύψη οι πωλήσεις της ΕΨΑ, θα ψάξει για αγοραστή το fund SMERemediumCap

Στα 14 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2023 οι πωλήσεις, προοπτικές για άνοδο στα 30 εκατ. ευρώ. Ο Ν. Καραμούζης τονίζει ότι θα αναζητηθεί αγοραστής για να δημιουργηθεί μεγαλύτερο και πιο ανταγωνιστικό σχήμα.

Στις ευοίωνες προοπτικές της και στην εκατοντάχρονη σταδιοδρομία της ιστορικής εταιρείας αναψυκτικών ΕΨΑ αναφέρθηκαν χθες ο κ. Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάκης Πέρκιζας.

Προς επιβεβαίωση των προοπτικών της, ο κ. Καραμούζης ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, πως στη διάρκεια του 2023 η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 30%. Ανήλθαν περί τα 14 εκατ. ευρώ. Και όπως ανέφερε σε συνομιλία του με το BD φέτος η εταιρεία αναμένεται να έχει πωλήσεις περί τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση το πενταετές business plun που έχει εκπονηθεί, εκτιμάται ότι είναι δυνατόν η ΕΨΑ να φτάσει σε πωλήσεις περί τα 30 εκατ. ευρώ – καταλαμβάνοντας μία ισχυρή θέση μεταξύ των ελληνικών εταιρειών αναψυκτικών στην αγορά – ενώ το EBITDA θα ανεβεί στα επίπεδα των 2,5 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η κερδοφορία της να είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας της.

Πάντως ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καραμούζης αν πρόκειται στα επόμενα χρόνια να μεταβιβαστεί η εταιρεία, είπε ότι αυτός είναι ο στόχος, διότι ο ίδιος πιστεύει στη δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρηματικών μεγεθών στην αγορά, που μπορούν να διαθέτουν μεγάλη ανταγωνιστικότητα και ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα.

Αναφορικά πάντως με την ΕΨΑ είπε ακόμη πως «με την ενίσχυση της εταιρείας με κεφάλαια και ρευστότητα, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου μεσοπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης εργασιών, που έχουμε εκπονήσει, η ΕΨΑ έχει μεγάλες δυνατότητες υγιούς ανάπτυξης εργασιών, τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το 15% των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από την εξαγωγική της δραστηριότητα σε 35 αγορές. Επιδίωξη της νέας διοίκησης είναι αυτή η τάση να ενισχυθεί. Παράλληλα, βελτιώθηκε το δίκτυο διανομής της, απέκτησε πανελλαδική διάσταση και έχουν ήδη επενδυθεί περί τα 5 εκατ. ευρώ. Και προχώρησε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Ο κ. Καραμούζης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το μερίδιο της εταιρείας στην κατηγορία των flavors προϊόντων στα σούπερ μάρκετ ξεπερνά το 11%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διεργασίες για δημιουργία ισχυρού ομίλου στα νερά και τα αναψυκτικά

Πώς ερμηνεύει η αγορά τις επενδυτικές κινήσεις Θεοδωρόπουλου, Ταμβακάκη και Καραμούζη στις εταιρείες Ελληνικοί Χυμοί, ΕΨΑ και Μεντεκίδης. Πιθανότερο σενάριο η δημιουργία ενός ενιαίου και ισχυρού σχήματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επιχειρηματικές μάχες για την ΕΨΑ και το deal με τον Ν. Καραμούζη

Οι εχθρικές σχέσεις των μετόχων της ιστορικής βιομηχανίας αναψυκτικών, οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή και οι μυστικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συμφωνία με το fund SMERemediumCap.
Marakakis-Michalis-Synetairistiki-Xanion
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ανασυγκρότησε πέντε βιομηχανίες η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Η ΑΒΕΑ, η Βιοχύμ, η ΕΤΑΝΑΠ, η Χιωτάκης και η Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Κρήτης δοκιμάστηκαν σκληρά στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, εφάρμοσαν σχέδια εξυγίανσης και χαράσσουν νέα πορεία ανάπτυξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε διεθνή πορεία η Green Beverages με έμφαση στην αγορά της Αμερικής

Παρουσία σε περισσότερες από 38 χώρες για την εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση Χήτος και Green Cola. Συνεργασίες με τοπικούς εμφιαλωτές. Το ένα τέταρτο του τζίρου προέρχεται από το εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων φεύγει, το SMERC έρχεται στην ΕΨΑ

Η εταιρεία διέθεσε το 25% στο SMERC του Νίκου Καραμούζη. Ο Πέτρος Σεπετάς δηλώνει ότι εστιάζει πλέον στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων.