ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Austriacard

Στην εξαγορά της βρετανικής LSTech έναντι 1,6 εκατ. προχώρησε η AustriaCard

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης η η LSTech ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να εκμεταλλευτούν το δυναμικό των δεδομένων τους.

Στην εξαγορά της βρετανικής τεχνολογικής εταιρείας research and data analytics LSTech, έναντι του ποσού των 1,6 εκατ. ευρώ προχώρησε η AustriaCard Holdings

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η LSTech ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα σε μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να εκμεταλλευτούν το πραγματικό δυναμικό των δεδομένων τους. Η τεχνογνωσία της έγκειται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση πολύπλοκων δεδομένων, και την μετατροπή τους σε σαφείς, αξιοποιήσιμες πληροφορίες που οδηγούν σε έξυπνη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Η εστίαση της LSTech σε λύσεις data analytics στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε συνδυασμό με την εξειδίκευσή της σε big data, artificial intelligence (AI) και machine learning, την καθιστά ιδανική προσθήκη, σύμφωνη με τη στρατηγική ανάπτυξης της ACAG.

Οι δραστηριότητες της LSTech εκτείνονται, πέραν των εμπορικών εφαρμογών, και σε ενεργό συμμετοχή σε
προγράμματα έρευνας και καινοτομίας χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους δημόσιους φορείς, που της επιτρέπουν να αποκτά τεχνογνωσία και να αξιοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως generative AI, privacy preserving analytics, large language models. Αυτή η εστίαση σε τεχνολογίες αιχμής ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμα της ACAG για το μέλλον.

«Αυτή η εξαγορά υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευσή μας για επέκταση των λύσεων που βασίζονται στην
τεχνολογία»
, δήλωσε ο Μανώλης Κόντος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS AG. «Η υψηλής εξειδίκευσης ομάδα μηχανικών και επιστημόνων δεδομένων της LSTech θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των προσφερόμενων λύσεων της ACAG. Μαζί, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα έργα big data, AI και machine learning, αξιοποιώντας μαθηματικά μοντέλα αιχμής και λύσεις enterprise grade».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Austriacard
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Austriacard: O Εμμανουήλ Κόντος ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου

Ο κ. Εμμανουήλ Κόντος έχει περισσότερα από 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, σε ρόλους CFO και Διευθύνοντος Συμβούλου.
Austriacard
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Austriacard: Αύξηση κεφαλαίου 18,1 εκατ. ευρώ και δωρεάν μετοχές

Η αύξηση κεφαλαίου από κεφάλαια της εταιρείας με την έκδοση νέων μετοχών εξυπηρετεί την αύξηση της ρευστότητας και τη διευκόλυνση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Βιέννης και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.