ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Πλαστικά Θράκης

Eurobank Equities: Εκτίμηση EBITDA στα 46.6 εκατ. για τα Πλαστικά Θράκης

Προβλέπεται τέλος ότι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, σε συνδυασμό με τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους του, η οποία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται σε αποδόσεις της τάξεως του 6%.

Η νέα έκθεση της Eurobank Equities για τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης δίνει υψηλή τιμή στόχο στα €8.2/τμχ., εκτιμώντας ουσιαστικά διπλάσια άνοδο της σημερινής υποτιμημένης, όπως υποστηρίζει, τιμής που κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα €4/τμχ.

Αντίστοιχα η έκθεση διατηρεί την εκτίμηση για αύξηση του EBITDA κατά 6% το 2024 σε σχέση με το 2023, προβλέποντας έτσι EBITDA €46.6 εκ.

Την ίδια θετική ανάπτυξη ύψους 6% εκτιμά η έκθεση πως θα καταγράψουν και οι πωλήσεις του εισηγμένου Ομίλου κυρίως λόγω των επενδύσεων των τελευταίων ετών με το ίδιο ποσοστό ανόδου να αναμένεται και για το διάστημα 2025-2026. Επισημαίνεται παράλληλα πως ο Όμιλος παρά τις υψηλές επενδύσεις αλλά και προκλήσεις καταφέρνει να διατηρεί υγιή ισολογισμό.

Στην έκθεση τονίζεται ότι οι αυξημένοι όγκοι είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων των τελευταίων ετών που υλοποιούνται με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων μεταποίησης και στην ενδυνάμωση της παραγωγικής δυναμικής της εισηγμένης.

Προβλέπεται τέλος ότι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, σε συνδυασμό με τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους του, η οποία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται σε αποδόσεις της τάξεως του 6%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank Equities: Στα 9,4 ευρώ η τιμή στόχος για την Πλαστικά Θράκης

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurobank Equities, οι προσπάθειες μετασχηματισμού της Πλαστικά Θράκης και το ισχυρό αποτύπωμα στο εξωτερικό θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα δυνατά οικονομικά στοιχεία του ομίλου το 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 5,4% στα EBITDA στα 12,3 εκατ. το α' τρίμηνο

Πτώση κατά -13,7% στα καθαρά κέρδη του ομίλου στο α' τρίμηνο. Υποχώρησε -5% και ο κύκλος εργασιών, παρά τους αυξημένους όγκους πωλήσεων, μείωση που οφείλεται στις σχετικά μειωμένες τιμές πώλησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Θετικές λειτουργικές επιδόσεις το 2023, υπό πίεση η κερδοφορία

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 12,4% ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν -33,5%. Στα 44 εκ. η λειτουργική κερδοφορία με ενισχυμένο επαναλαμβανόμενο EBITDA κατά 2,4%. Το προτεινόμενο μέρισμα ανέρχεται σε 0,23 ευρώ ανά μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Σταθερά τα EBITDA χωρίς τα έκτακτα κέρδη COVID-19

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή προσωρινού μερίσματος, για την εταιρική χρήση 2023, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3 εκατ. (μικτό ποσό), που αντιστοιχεί σε μικτό ποσό 0,07 ευρώ ανά μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Στις 30 Νοεμβρίου η αποκοπή του προσωρινού μερίσματος

Το τελικό ποσό του προσωρινού μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή, θα προσαυξηθεί κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής του προσωρινού μερίσματος.