ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Eurobank Equities: Στα 9,4 ευρώ η τιμή στόχος για την Πλαστικά Θράκης

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurobank Equities, οι προσπάθειες μετασχηματισμού της Πλαστικά Θράκης και το ισχυρό αποτύπωμα στο εξωτερικό θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα δυνατά οικονομικά στοιχεία του ομίλου το 2021.

Στα 9,4 ευρώ τοποθετείται η τιμή στόχος για τη μετοχή της Πλαστικά Θράκης από την Eurobank Equities. Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, με βάση τη μέθοδο DCF (προεξοφλημένων ταμειακών ροών) η αποτίμηση της εταιρείας διαμορφώνεται μεταξύ 360 εκατ. ευρώ και 480 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο η αποτίμηση σε 12μηνη βάση διαμορφώνεται στα 410 εκατ. ευρώ.

Μετά τον μετασχηματισμό της επιχείρησης και τις σημαντικές επενδύσεις η Πλαστικά Θράκης αναμένεται να επωφεληθεί από την παρουσία της εκτός συνόρων, καθώς οι πωλήσεις στο εξωτερικό αντανακλούν το 79% του κύκλου εργασιών του ομίλου αλλά και το γεγονός ότι επικεντρώνεται σε προϊόντα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Βραχυπρόθεσμα ο όμιλος συνεχίζει να βλέπει πως υπάρχει ισχυρή ζήτηση για προϊόντα προσωπικής προστασίας που δίνει ώθηση στα ήδη ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας με την Eurobank Equities να προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών το 2021 θα έχει άνοδο 14% σε ετήσια βάση που θα μεταφραστεί σε αύξηση >30% των EBITDA.

Ο όμιλος έχει περάσει από μια περίοδο ανοικοδόμησης τα τελευταία χρόνια, με τα πρώτα σημάδια των ενεργειών αυτών να γίνονται ορατά στις αρχές του 2020. Ο επαναπροσδιορισμός της κερδοφορίας σε  υψηλότερα επίπεδα από του 2019 καλύφθηκε από τις αυξημένες πωλήσεις ειδών προσωπικής προστασίας εξαιτίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurobank Equities, μετά τις προσπάθειες μετασχηματισμού της Πλαστικά Θράκης, τα EBITDA του ομίλου, εξαιρουμένου των πωλήσεων ειδών προσωπικής προστασίας, διαμορφώνεται στα 48-55 εκατ. ευρώ που είναι λιγότερο από 50% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019.

Αναφέρεται επίσης πως ο όμιλος τετραπλασίασε τα λειτουργικά κέρδη κατά την περίοδο 2018 – 2020 και φαίνεται να έχει προνομιακή αύξηση >40% ΕBIT το 2021 στους (συντηρητικούς) αριθμούς της Eurobank Equities, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό οδήγησε σε μια σημαντική απομόχλευση με το καθαρό χρέος να φτάνει το πρώτο τρίμηνο του 2021 στα 9,2 εκατ. ευρώ. Επίσης επισημαίνεται πως μετά τα 26 εκατ. ευρώ ταμειακών ροών που υπήρξαν στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και συνολικά τα 61 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα αναμένεται πως η Πλαστικά Θράκης να μεταβεί σε καθαρή θέση(>10 εκατ. ευρώ) μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Ισχυρή αύξηση για κέρδη και τζίρο στο α' εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ενισχύθηκαν 384,1% στα 48,5 εκατ., με τον τζίρο να εμφανίζει άνοδο 50,8% και να φθάνει στα 234,2 εκατ. ευρώ. Αισιοδοξία της διοίκησης για διατήρηση της πολύ καλής πορείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Απόδοση άνω του 20% για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Alpha

Με τις πρωτοβουλίες τιτλοποιήσεων ύψους 8,1 δισ. ευρώ αντί για 3,3 δισ. ευρώ που είχαν αρχικώς δρομολογηθεί, η Alpha Bank αναμένεται να μειώσει τον Δείκτη ΜΕΑ στο 7% στο τέλος του 2022 και στο 2% στο τέλος του 2024, σύμφωνα με την Eurobank Equities.