ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Tην Ευρώπη Ασφαλιστική εξαγοράζει η Ιntracom Holdings

Η εξαγορά θα γίνει μέσω της Intracom Properties και το νέο σχήμα θα εισαχθεί στο ΧΑ μέσω της απορρόφησης από την Κλουκίνας Λαππας. Το τίμημα θα ανέλθει στα 46 εκατ. ευρώ, ενώ στο σχήμα μέσω αυξήσεων κεφαλαίου θα εισέλθουν και εφοπλιστικά κεφάλαια.

Το σύνολο των μετοχών της Ευρώπη Ασφαλιστικής θα αποκτήσει τμηματικά -65% στην αρχή και 35% αργότερα- ο όμιλος της Intracom Ηoldings μέσω της θυγατρικής Ιntracom Properties. To τίμημα που θα εισπράξει ο βασικός μέτοχος της Ευρώπη Ασφαλιστικής κ. Ν. Μακρόπουλος θα ξεπεράσει τα 46 εκατ. ευρώ. 

Οπως είναι γνωστό, η Intracom Properties θα απορροφηθεί από την εισηγμένη Κλουκίνας Λάππας -η οποία ελέγχεται κατά 27% από την Intracom Holdings και κατά 60% από την Ιntracom Properties- δημιουργώντας ένα ισχυρό παίκτη στον χώρο των ακινήτων. Σε αυτό το σχήμα θα προστεθεί και η Ευρώπη Ασφαλιστική η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα «δωρίσει» και την ονομασία της στο νέο σχήμα.

Η συναλλαγή είναι σύνθετη, καθώς το 27% που διαθέτει σήμερα η Intracom Ηoldings στην Κλουκίνας Λάππας θα διατεθεί με ιδιωτική τοποθέτηση σε άλλους μετόχους, προερχόμενους κυρίως από τη ναυτιλία. Οι ίδιοι μέτοχοι θα συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου της Intracom Properties.

Tέλος θα ακολουθήσει και αύξηση κεφαλαίου στο νέο σχήμα (Ευρώπη, Κλουκίνας, Intracom Properties) στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Ν. Μακρόπουλος της Ευρώπη Ασφαλιστικής με στόχο να ελέγχει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένα ποσοστό της τάξης του 10% στο νέο σχήμα που θα είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο και θα έχει ως βασικό μέτοχο την Intracom Holdings.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Ιntracom Holdings όπου σίγουρα η διοίκηση θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το deal.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ετήσια κέρδη 30 εκατ. περιμένει η Intracom από το deal με Ευρώπη Ασφαλιστική

Νέα εποχή ανοίγει για τον όμιλο με την είσοδο στον ασφαλιστικό κλάδο. Για ελληνικό deal έκαναν λόγο Κόκκαλης και Μακρόπουλος. Γιατί επελέγη η Ευρώπη Ασφαλιστική. Οι συνέργειες με τα ακίνητα της Κλουκίνας και της Intracom Properties.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια της Intracom Properties: Η νέα θυγατρική στο real estate

H εταιρεία θα προικοδοτηθεί από τη μητρική με έξι επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας κτηρίων 41.327 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια γης 88,5 στρεμμάτων. Δεν αποκλείεται μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ και εισαγωγή στο ΧΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το σχέδιο της Ιntracom για αξιοποίηση των ακινήτων στην Παιανία

Σε νέα θυγατρική περνούν τα ακίνητα στην Παιανία με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους και την επίτευξη ικανοποιητικών ετήσιων αποδόσεων. Ο ρόλος της ανάπτυξης ακινήτων για λογαριασμό τρίτων παραμένει στην Intradevelopment.
prodea
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει 518 εκατ. ευρώ η Prodea Ιnvestments σε 17 projects στα ακίνητα

Η εταιρεία θα «τρέξει» επενδυτικά σχέδια σε «πράσινα» γραφεία, ξενοδοχεία, logistics και κατοικίες. Από την πώληση «ώριμων» ακινήτων έχει εισπράξει 500 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν έχει διαθέσει μετοχές ο Χρ. Παπαχριστοφόρου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σ. Κόκκαλης: Η Intracom Holdings θα αυξήσει το ποσοστό της στην Intralot

Η Inracom κατέχει ήδη 7,13%, αλλά οι προοπτικές της Intralot οδηγούν τη διοίκηση σε αύξηση της συμμετοχής. Σε ΗΠΑ και Αυστραλία η διεκδίκηση νέων συμβολαίων. Νέος CEO ο Ν. Νικολακόπουλος, στον Γενικό Δείκτη η μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σ. Κόκκαλης: Γιατί αποφασίσαμε την είσοδο στον ασφαλιστικό κλάδο

Εξηγώντας το deal για την Ευρώπη Ασφαλιστική, σημείωσε ότι η ασφαλιστική αγορά έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, καθώς τα ασφάλιστρα αντιστοιχούν στο 2,55% του ΑΕΠ ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες φτάνουν ως το 12%.