ΓΔ: 1425.27 0.21% Τζίρος: 9.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:23:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή φωτο: Eurobank

Eurobank: Δύο νέα προγράμματα χρηματοδότησης ΜμΕ στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Οι παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο των Ταμείων, αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της θέσης τους στις διεθνείς αγορές.

Συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB υπέγραψε η Eurobank για τη συμμετοχή της στο Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, στο πλαίσιο του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Ταμείο Επιχειρηματικότητας - ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να προσφέρει δύο ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προγράμματα χρηματοδότησης που στηρίζουν έμπρακτα τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) της χώρας. Τα Ταμεία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, ενώ είναι υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Προέδρου της HDB, κ. Γεωργίου Ζαββού και της CEO της HDB, κας Ισμήνης Παπακυρίλλου.

Η Eurobank εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Πάνο Λυμπερόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε: «Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για την πρόσβασή της σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Η Eurobank αποτελεί διαχρονικό και συνεπή σύμμαχο των επιχειρήσεων, κάθε μεγέθους και κλάδου, στην πορεία τους προς ένα σύγχρονο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Συνεχίζουμε στην πορεία αυτή με δύο νέα προγράμματα που έχουν τη δυναμική να “ξεκλειδώσουν” την αναπτυξιακή δυναμική των ΜμΕ της χώρας μας, μένοντας συνεπείς στη δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό της εγχώριας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αποτελεί πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας και της εγχώριας απασχόλησης.»

Οι παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο των Ταμείων, αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της θέσης τους στις διεθνείς αγορές, στην ενίσχυση των εργασιών τους και στην επέκταση της επιχειρηματικότητάς τους. Ειδικότερα, σκοπός των χρηματοδοτήσεων είναι η κάλυψη των αναγκών των ΜμΕ σε κεφάλαιο κίνησης (ειδικού σκοπού) ή/και η υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Συγκεκριμένα:

  • Μέσω του Ταμείου Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ | Παρέχονται μεσομακροπόθεσμες χρηματοδοτήσεις, οι οποίες, λόγω της συγχρηματοδότησης του Ταμείου, κατά το 40% του δανείου είναι άτοκες, ενώ για το υπόλοιπο ποσό του δανείου (60%) προσφέρονται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιτόκιο. Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα (υπό προϋποθέσεις) για μερική επιδότηση επιτοκίου ύψους έως 3% για έως και 24 μήνες.
  • Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και με εξασφαλισμένο υπέρ της Eurobank Δανειακό Χαρτοφυλάκιο ύψους €439εκ. | Παρέχονται στο πλαίσιο του Υπο-ταμείου Γενική Επιχειρηματικότητα και του Υπο-ταμείου Επιχειρηματικότητα Νεοσύστατων Επιχειρήσεων χρηματοδοτήσεις μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα και με προνομιακή τιμολόγηση λόγω της παρεχόμενης εγγύησης του Ταμείου. Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα (υπό προϋποθέσεις) μερικής επιδότησης επιτοκίου έως 3% και για έως 24 μήνες. Οι χρηματοδοτήσεις παρέχονται χωρίς τη λήψη εμπράγματων εξασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι στις χρηματοδοτήσεις που χορηγούνται στις ΜμΕ που εντάσσονται στα Ταμεία παρέχεται δυνατότητα:

  • σταδιακών εκταμιεύσεων και
  • σταδιακής αποπληρωμής,

ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησης, το προς υλοποίηση επενδυτικό σχέδιο και το επιχειρηματικό της πλάνο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 50% στα κέρδη α' τριμήνου της Eurobank, πάνω από 9 σεντς το μέρισμα

Διατηρήθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, αυξήθηκαν κατά 50,1% τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη. Φ. Καραβίας: Έχουμε υποβάλει αίτηση στον SSM για μέρισμα άνω των 9 σεντς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στη δεύτερη θέση των χρηματοδοτήσεων της ναυτιλίας το 2023

Σύμφωνα με την μελέτη της Petrofin Research η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Μειώθηκε κατά 2% η τραπεζική χρηματοδότηση πλοίων για την ελληνική ναυτιλία το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ο Σπύρος Ζάρκος είναι ο νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Ο νέος επικεφαλής πληροί όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.