ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
Φώτο: ΕΣΕΕ

Σε τροχιά ανάπτυξης και επέκτασης η Kidscom, άνοιγμα και στον τουρισμό

Η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών παραμένει κερδοφόρα, ενώ ο κλάδος καταγράφει ζημιές. Από το Πόρτο Χέλι τα πρώτα βήματα στον τομέα του τουρισμού με συγκρότημα τεσσάρων πολυτελών κατοικιών.

Μία χρονιά σημαντικής ανάπτυξης ήταν το 2023 για την εταιρεία παιδικών ειδών Kidscom, σε ένα περιβάλλον αντίρροπων δυνάμεων για το λιανεμπόριο. Η εταιρεία, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρο Καφούνη, ολοκλήρωσε ένα σημαντικό πλάνο ανακαίνισης των καταστημάτων της την χρονιά που πέρασε, ενώ ανανέωσε και το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Παράλληλα, ο κ. Καφούνης εγκαινίασε την χρονιά που πέρασε τη δραστηριοποίηση του και στον κλάδο του τουρισμού, μέσω ανεξάρτητης εταιρείας που μετέχει στο σχήμα της Kidscom, διευρύνοντας το πεδίο δραστηριότητας του.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Kidscom ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 4 εκατ. ευρώ το 2023, από 3,86 εκατ. ευρώ το 2022, διατηρώντας ταυτόχρονα σε ικανοποιητικά για την συγκυρία επίπεδα την κερδοφορία της -περί τα 61.000 ευρώ τα κέρδη EBITDA. Στόχο αποτελεί ωστόσο η επάνοδος σε υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας, κοντά στα 300.000 ευρώ, εφόσον οι συνθήκες των μεταφορικών βελτιωθούν.

Σημειώνεται ότι από την ίδρυση της το 2008 η εταιρεία είναι ο αποκλειστικός διανομέας κάποιων από τα ισχυρότερα παγκόσμια brands παιδικών ειδών, όπως τα Joie, Nuna, Recaro, Sparco, Kinderpraat και Lascal, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ενσωματώσει στο χαρτοφυλάκιο της ακόμη δύο γνωστά brands τα οποία θα διαθέσει μέσω των συνεργασιών χονδρικής. Η εταιρεία διατηρεί δίκτυο τριών ιδιόκτητων καταστημάτων στην Ελλάδα και δύο σημείων στην Κύπρο, ενώ οι συνεργασίες χονδρικής υπερβαίνουν τα 250 καταστήματα στην ελληνική αγορά. Όπως σημειώνει στο BD ο κ. Καφούνης, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με έντονο το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι σημαντικό που η εταιρεία παραμένει κερδοφόρα, την στιγμή που ο κλάδος συνολικά καταγράφει ζημίες.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό σχήμα της Kidscom AE εισήλθε πέρσι η nrg, μέλος του ομίλου Motor Oil, η cool club, η οποία ειδικεύεται στην παιδική fast fashion ένδυση, διατηρώντας πολλά ιδιόκτητα και franchise καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η Dalousa Riviera, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, διατηρώντας μίας πολυτελή τουριστική μονάδα στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας. Η τελευταία αφορά σε συγκρότημα 4 πολυτελών κατοικιών, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο εγκαινιάστηκε τον περσινό Ιούλιο. Το συγκρότημα διαχειρίζεται η εταιρεία Swot, η οποία έχει υπό την διαχείρισή της και το φημισμένο Nikki Beach που λειτουργεί στην περιοχή. Όπως επισημαίνει ο κ. Καφούνης, εφόσον η φετινή τουριστική περίοδος εξελιχθεί θετικά, στόχο αποτελεί η περαιτέρω επέκταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, ως ανεξάρτητη εταιρεία αλλά και συμπληρωματικά βεβαίως προς την εμπορική δραστηριότητα της Kidscom.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εξέλιξη της αγοραστικής κίνησης τους πρώτους μήνες του 2024, ο πρόεδρος του ΕΣΑ υπογραμμίζει ότι διαπιστώνονται τάσεις εξομάλυνσης στην ζήτηση μετά το Πάσχα, ωστόσο, καθώς έχει επανέλθει το ζήτημα της αύξησης του μεταφορικού κόστους για αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις, η εξέλιξη του έτους παραμένει ασαφής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αγορά των τουριστικών καταλυμάτων εισέρχεται η AS Company

Η εταιρεία μετά από 30 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο των παιχνιδιών, επενδύει στον τουριστικό κλάδο με την αγορά δυο εκτάσεων στην Ελούντα της Κρήτης έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, θέλοντας να βελτιώσει την κερδοφορία της.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα με αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

Αυξημένη κίνηση στην επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα προς Αττική, κυρίως στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με δυσκολίες σε περιοχές όπως Κιάτο και Κινέτα. Λιγότερα προβλήματα στην Αθηνών-Λαμίας με κάποιες καθυστερήσεις.
Τουρισμός στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η σεζόν με το Πάσχα, αισιοδοξία σε Κρήτη, Ρόδο και Σαντορίνη

Με το Πάσχα να σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής σεζόν, Κρήτη, Ρόδος και Σαντορίνη προσδοκούν αυξημένη ζήτηση και υψηλές πληρότητες, παρά την ακρίβεια, το αυξημένο κόστος και την αβεβαιότητα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
ΚΤΕΛ Μακεδονία σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλή η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα

Παρά την κακοκαιρία, ομαλά διεξάγεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη κίνηση σε δρόμους, ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο. Πληρότητες αγγίζουν το 100% προς δημοφιλείς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Επιβάτες στο λιμάνι Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένη η έξοδος εκδρομέων από τα λιμάνια Αττικής το Μ. Σάββατο

Η πασχαλινή έξοδος εξελίσσεται με πιο ήπιους ρυθμούς από τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής. Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα για ασφαλή μετακίνηση, με 5 δρομολόγια από Πειραιά και συνολικά 32 δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μυτιλήνη 1923: Η επιστροφή των πρώτων αιχμαλώτων από τη Μικρά Ασία

Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 1923 φτάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης οι πρώτοι αιχμάλωτοι. Πλήθος κόσμου, συγκινημένο και ανυπόμονο, τούς υποδέχεται. Η κατάσταση των αφιχθέντων είναι αξιολύπητη, γεμάτη συγκίνηση και δάκρυα.