ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
marina
Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Στην Α1 Yacht Trade Consortium παραχωρείται η Μαρίνα Αργοστολίου

Η εταιρεία κατέβαλε εφάπαξ τίμημα 1,5 εκατ. ευρώ και ετησίως θα δίνει το 1,9% επί των ακαθάριστων εσόδων για τα επόμενα 40 χρόνια. Αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των υποδομών.

Την Α1 Yacht Trade Consortium S.A. ανέδειξε ως προτιμητέο επενδυτή για την παραχώρηση της Μαρίνας Αργοστολίου το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανάβοντας το πράσινο φως μετά τη βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η εταιρεία. Πλέον, ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Το Δ.Σ. του Ταμείου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποσφράγισε τη βελτιωμένη προσφορά που υπέβαλε η εταιρεία στον διαγωνισμό για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αργοστολίου, η οποία περιλαμβάνει εφάπαξ τίμημα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ετήσιο αντάλλαγμα που ανέρχεται σε 1,9% επί των ακαθάριστων εσόδων από τη λειτουργία της Μαρίνας. Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται σε 40 έτη, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 έτη κατά το μέγιστο.  Η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει επενδύσεις που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των υποδομών.    

Τα έργα ανάπτυξης αφορούν στη ριζική αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και επιπλέον την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας συμπεριλαμβανομένων κτιρίων και δρόμων καθώς και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής και η ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής που θα συνεισφέρει συνολικά στην ανάδειξη του νησιού της Κεφαλονιάς.

Η Μαρίνα Αργοστολίου βρίσκεται στον όρμο του Αργοστολίου, 11 χιλιόμετρα από τον Διεθνή αερολιμένα Κεφαλονιάς "Άννα Πολλάτου". Η δυναμικότητά της ανέρχεται σε περίπου 170 θέσεις αναλόγως της διάταξης και του μεγέθους των σκαφών. 

Ποιος είναι ο προτιμητέος επενδυτής Α1 Yacht Trade Consortium

Η εταιρεία Α1 Yacht Trade Consortium στοχεύει στη στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού με μαρίνες υψηλών προδιαγραφών. Αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε πελάτες που ασχολούνται με το yachting, δημιουργώντας ένα ασφαλές, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους λάτρεις της θάλασσας, ενώ συγχρόνως ευθυγραμμίζει τη λειτουργία της με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ην. Εθνών (SDGs) εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων. 

Αποτελεί εταιρεία παροχής υπηρεσιών σκαφών αναψυχής με έδρα τον Πειραιά. Η εταιρεία διαθέτει 20ετή εμπειρία, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ενώ διατηρεί πανελλαδική παρουσία με 58 γραφεία.

Προσφέρει πλήρες φάσμα υπηρεσιών ιστιοπλοΐας, αλλά και υπηρεσίες ναύλωσης, μεσιτείας, διαχείρισης σκαφών αναψυχής και νομικές υπηρεσίες, κατέχοντας μεγάλη εμπειρία στην απόκτηση αδειών ναύλωσης και γνώσεις της σχετικής νομοθεσίας για τα σκάφη σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι χερσαίες δραστηριότητες που παρέχει περιλαμβάνουν ενδεικτικά, παροχή θέσεων ελλιμενισμού, υπηρεσίες φύλαξης, προγραμματισμό επισκευών και συντηρήσεων, καθήκοντα DPA, μισθοδοσία και επιλογή πληρώματος ανά σκάφος.

Η A1 Yacht Trade Consortium παρέχει υπηρεσίες σε ξηρά και θάλασσα σε σκάφη μήκους έως 36 μέτρα και βάρους έως 300 τόνους. Προσφέρει, επιπλέον, δυνατότητα εργασιών ξηρού δεξαμενισμού καθώς και εκτέλεση εργασιών από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και κατασκευαστές όπως ανατινάξεις, εργασίες ικριωμάτων, αντιοσμωτική και αντιρρυπαντική προστασία. Η εταιρεία διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση και παροχή υπηρεσιών για πολυτελή σκάφη αναψυχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο - ΤΑΙΠΕΔ: Εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
businessdaily-TAIPED-Fyli-Parko-Epixeirimatiko
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Πέντε προτάσεις για το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Φυλή

Ο προτιμητέος επενδυτής θα αναλάβει για τουλάχιστον 35 έτη τη χρηματοδότηση, τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του Επιχειρηματικού Πάρκου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Υπερταμείο απορροφά ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ - Ιδρύεται Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την ενίσχυση του ρόλου και των λειτουργιών του Υπερταμείου. Τι σημαίνει η αντικατάσταση του Τέλους Χαρτοσήμου από το νέο Τέλος Συναλλαγής.