ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Κοντά στην εκκίνηση η μεγάλη επένδυση της Minoan Group στην Σητεία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Στο στάδιο ολοκλήρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται η Loyalward Ltd , θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Minoan Group Plc.

Στο στάδιο ολοκλήρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται η Loyalward Ltd , θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Minoan Group Plc, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση της μεγάλης και επί σειρά ετών «κολλημένης» τουριστικής επένδυσης στο Κάβο Σίδερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί η συλλογή των δεδομένων και πληροφοριών που αφορούν την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχή ανάπτυξης. Πέρυσι ολοκληρώθηκε  η επιφανειακή έρευνα και τομές από ομάδα αρχαιολόγων και εργατών υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο αρμόδιο υπουργείο, θα υπολείπεται μόνο η έκδοση των οικοδομικών αδειών για την έναρξη κατασκευής.

Σημειωτέον ότι η κάλυψη του οικοπέδου δεν θα ξεπεράσει το 0,5% της έκτασης, ήτοι 108.000 τ.μ., που θα αφορούν ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες. Συνολικά προβλέπεται η ανάπτυξη υποδομών φιλοξενίας συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών. Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, η Minoan Group Plc έχει προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις, που φανερώνουν ότι η έναρξη των εργασιών είναι κοντά. Ειδικότερα, έχει προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών γραφείων, που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό των ξενοδοχείων και των κατοικιών, με στόχο την επίτευξη μιας ιδιαίτερης και ελκυστικής αισθητικής, που θα αποτελεί από μόνη της λόγος προσέλκυσης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης η εταιρεία έχει ενημερώσει για τα σχέδια της και για την εξέλιξη των μελετών , στελέχη της νέας κυβέρνησης και των τοπικών αρχών. 

Η επένδυση συγκεντρώνει τη καθολική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, όπως του εμπορικού συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Οι «πράσινες» επενδύσεις με το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Στον κατάλογο με τις επενδύσεις περιλαμβάνονται αρκετά ακίνητα, όπως δύο κτίρια αποθηκών στο Θριάσιο, ακίνητα με χρήση Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής και η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πτήση σε αβεβαιότητα για την Aegean, αύξηση υποχρεώσεων κατά 59%

Αργή επαναφορά των αερομεταφορών στην κανονικότητα με ορίζοντα το 2024, ενώ η εταιρεία βαρύνεται με πολύ αυξημένες υποχρεώσεις, ύψους 862 εκατ. ευρώ. Τι αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου.