ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ενεργοποιεί η Μυτιληναίος

Στόχος της επαναγοράς μετοχών, η θωράκιση της μετοχής σε μια δύσκολη συγκυρία για τις αγορές και η επιστροφή αξίας στους μετόχους. Στις 27 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση για την έγκριση του προγράμματος.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τις αγορές, η διοίκηση της Μυτιληναίος έλαβε σήμερα την απόφαση να προτείνει στους μετόχους την υλοποίηση ενός προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, αξιοποιώντας τη μεγάλη ρευστότητα που διαθέτει (το ταμείο της εταιρείας φθάνει τα 700 εκατ. ευρώ) για να θωρακίσει τη μετοχή και να επιστρέψει αξία στους μετόχους.

Πηγές του ομίλου σημειώνουν ότι η απόφαση για την επαναγορά μετοχών αποτελεί μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στο επενδυτικό της πρόγραμμα και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρό ανάχωμα στις πιέσεις που έχει δημιουργήσει η διεθνής αναταραχή με αφορμή την επιδημία κοροναϊού και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές.

Η διοίκηση του ομίλου είναι πεπεισμένη ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της, ενώ το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα αποτελέσει ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τους μετόχους, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Εξάλλου, το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από την επαναγορά μετοχών. Η διαδικασία επαναγοράς μετοχών ανοίγει τώρα και υπάρχει η δυνατότητα να διαρκέσει έως και για δύο χρόνια, χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση να ολοκληρωθεί, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα στην εισηγμένη να ανταποδώσει αξία στους μετόχους, εφόσον χρειαστεί βάσει των συνθηκών. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα buy back είναι προσφιλείς τακτικές για τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, ως ανταπόδοση στους μετόχους.

Οι μέτοχοι της Μυτιληναίος καλούνται να εγκρίνουν την πρόταση για επαναγορά μετοχών, η οποία ελήφθη σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 27η Μαρτίου 2020. Το μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη Γενική Συνέλευση είναι:

  • Έγκριση Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018, με σκοπό τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου και την ακύρωσή τους, ή/και τη διανομή τους στο προσωπικό ή/και σε μέλη της διοίκησης της Εταιρείας ή/και συνδεδεμένης εταιρείας, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα πολιτική αμοιβών.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στο Κιλκίς

Στόχος της εταιρείας η μονάδα αυτή να συμβάλει στην ασφαλή επεξεργασία αποβλήτων, αποτελώντας την πρώτη ολοκληρωμένη περιβαλλοντική λύση στο ζήτημα των Επικίνδυνων Αποβλήτων στην Ελλάδα.