Επιτυχία στη δημόσια εγγραφή της Entersoft, στα 7 ευρώ η τιμή

Παρά τη δυσμενή χρηματιστηριακή συγκυρία, το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε υπερκάλυψε την έκδοση της Entersoft. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή στην κύρια αγορά από το 2014.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή για την αύξηση κεφαλαίου της Entersoft, παρά τη δυσμενή χρηματιστηριακή συγκυρία, με την τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται στα 7 ευρώ, πολύ κοντά στο ανώτατο όριο του εύρους που είχε ορισθεί (7,50 ευρώ).

Η Entersoft διέθεσε συνολικά 544.000 νέες μετοχές, στην τιμή των 7 ευρώ, αντλώντας 3.808.000 ευρώ. Η εταιρεία πληροφορικής μεταπηδά από την εναλλακτική στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου και γίνεται η πρώτη εταιρεία που εισάγει τις μετοχές της στην κύρια αγορά από το καλοκαίρι του 2014.

Όπως ανακοινώθηκε από την «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.», Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο και Σύμβουλο Έκδοσης για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Entersoft στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 05.02.2020, «διατέθηκαν συνολικά 544.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας (οι Νέες Μετοχές), εκ των οποίων οι 516.800 μέσω Δημόσιας Προσφοράς και οι 27.200 μέσω προσφοράς σε Περιορισμένο Κύκλο Προσώπων. Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ορίστηκε σε €7,00 ανά Νέα Μετοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η Entersoft σκοπεύει να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια κυρίως για την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών σε έως πέντε εταιρείες, πρωταγωνιστώντας στο νέο γύρο συγκέντρωσης της κατακερματισμένης και συγχρόνως αναπτυσσόμενης αγοράς λογισμικού για επιχειρήσεις. Οι εν λόγω εξαγορές θα αφορούν εταιρείες παραγωγής λογισμικού και συναφών υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνογνωσία και προϊόντα σε συμπληρωματικούς τομείς με εκείνους που ήδη δραστηριοποιείται ο Όμιλος και οι οποίες διαθέτουν πελατολόγιο σε ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις.

Με αυτές τις εξαγορές καθώς και τα νέα της προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία επένδυσε την περίοδο της κρίσης, η εταιρεία προσδοκά να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και να προωθήσει πιο επιθετικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους πελάτες αυτών των εταιρειών (cross selling).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Entersoft: Αύξηση στα έσοδα και υπερδιπλασιασμός κερδών στο 9μηνο

Η άνοδος προέρχεται τόσο από την καλή επίδοση της μητρικής όσο και από τις εξαιρετικές επιδόσεις της θυγατρικής Retail Link στην Ελλάδα και όλων των θυγατρικών του εξωτερικού και κυρίως της Ρουμανίας.