ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Kleeman

Η Kleemann ποντάρει σε ανάκαμψη της οικοδομής

Τα νέα μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας δημιουργούν προσδοκίες αύξησης εργασιών στην Ελλάδα. Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στην καινοτομία, πλήθος κατοχυρωμένων ευρεσιτεχνιών.

Η ανάκαμψη της εγχώριας οικοδομικής δραστηριότητας θα βελτιώσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της Kleemann στην Ελλάδα και μέχρι πέρυσι αποτελούσε περίπου το 20% των συνολικών εργασιών της. Εάν τα μέτρα της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας στην οικοδομική δραστηριότητα αποδώσουν, τότε η εταιρεία αναμένει σημαντική ανάπτυξη και των εγχώριων εργασιών.

Η εταιρεία από την αρχή της οικονομικής κρίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια, πουλώντας σε όλη την Ευρώπη και την Tουρκία, την Ρωσία, την Κίνα ενώ σημαντικό μερίδιο έχει στις χώρες του Κόλπου. Συνολικά πουλάει απευθείας ή μέσω αντιπροσώπων σε 100 χώρες.

Η εξειδίκευση της εταιρείας στα υπερσύγχρονα υδραυλικά συστήματα σε συνδυασμό με τις συνεργασίες με ειδικούς διακοσμητές και βιομηχανικούς σχεδιαστές έχουν καταστήσει την Kleemann ένα σημαντικό επιχειρηματικό «παίκτη» στον κλάδο των ανελκυστήρων στην Ευρώπη και κατατάσσεται στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες.

Ιδιαίτερη έμφαση εκτός από την εγκατάσταση δίνει η εισηγμένη και στην παροχή after sales υπηρεσιών που αυξάνουν την φερεγγυότητα των προϊόντων της και τη διάρκεια ζωής τους.

Ψηφιοποίηση εργασιών και καινοτομία

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Kleemann στο Κιλκίς πραγματοποίησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανικών Μεταλλαγών (CCMI), ενός ξεχωριστού οργάνου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχει επιφέρει η ψηφιοποίηση στις παραγωγικές διαδικασίες του βιομηχανικού τομέα.

Όπως αναφέρει η Kleemann σε σχετική ανακοίνωση, οι δραστηριότητες της CCMI, που περιλαμβάνουν την εξέταση των αλλαγών στη βιομηχανία, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο κοινωνικός αντίκτυπος των ψηφιακών βιομηχανικών μεταβολών τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στις υπηρεσίες, π.χ. τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα της υγείας και τον αντίκτυπο των ψηφιακών βιομηχανικών μεταλλαγών στην επαγγελματική κατάρτιση, την εκπαίδευση, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους

Ο κ. Γιάννης Σανιδιώτης, Group General Manager, δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αγγίζει τις ζωές μας. Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έχουν μετασχηματιστεί την τελευταία δεκαετία. Η Kleemann εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντας την επιχειρησιακή ευελιξία και τις νέες τεχνολογίες, προσαρμοζόμενη στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά μια πολιτισμική αλλαγή με γνώμονα την καινοτομία. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύσαμε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ στην καινοτομία. Η Kleemann διαθέτει 26 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρότυπο αποτελεί ο τρόπος λειτουργίας της Kleeman

Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της CCMI επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της KLEEMAN στο Κιλκίς με την πρόεδρο της Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών να θεωρεί «πρότυπο» τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kleeman: Το ασανσέρ από το Κιλκίς ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου

Η Kleeman έφερε τον υδραυλικό ανελκυστήρα στην Ελλάδα και γρήγορα ξέφυγε από τα ελληνικά όρια για να κατακτήσει τη διεθνή αγορά, με τελευταίο σταθμό την Κίνα. Συνεχείς επενδύσεις και έμφαση στην καινοτομία, η συνταγή επιτυχίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Σβήνουν» σε 5 χρόνια οι 6 στις 10 startups

Ο δύσκολος κόσμος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας: ακόμη και καλές ιδέες δεν φτάνουν σε επιτυχημένη επιχειρηματική υλοποίηση. Ελάχιστες επιχειρήσεις επιζούν ύστερα από 10 χρόνια και εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα.