ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

KLEEMAN: Πιστοποίηση του πρώτου αντιμικροβιακού θαλάμου στην Ελλάδα

Η πιστοποίηση δόθηκε από την πιστημονική ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ), με τον θάλαμο να διαθέτει αντιμικροβιακή κάλυψη σε ποσοστό άνω του 90%.

Πιστοποίηση από την επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ), έλαβε ο πρώτος αντιμικροβιακός θάλαμος στην Ελλάδα, το οποίο κατασκεύασε η εταιρεία KLEEMAN

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στόχος της είναι η προφύλαξη της δημόσιας υγείας , ενώ παράλληλα ενσωματώνει στα προϊόντα της τεχνολογίες και υλικά για την ενίσχυση της προστασίας της υγείας των χρηστών ανελκυστήρων.

Η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΙΑΧ οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο θάλαμος απέκτησε αντιμικροβιακή κάλυψη σε ποσοστό άνω του 90%.

Σημειώνεται, ότι το κράμα χαλκού είναι πιστοποιημένο ως αντιμικροβιακό από τον αμερικανικό οργανισμό Environmental Protection Agency (EPA), ενώ ο χαλκός αποτελεί ένα «πράσινο» υλικό. Σύμφωνα με το International Copper Study Group (ICSG), 41,5% του χαλκού που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προέρχεται από ανακύκλωση, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια και περιορίζοντας τις εκπομπές CO2.

Η συγκεκριμένη καινοτομία της KLEEMANN έρχεται να προστεθεί στην τεχνολογία Air Purifier που χρησιμοποιεί η εταιρία, η οποία λειτουργεί σε 2 φάσεις και χρησιμοποιεί «Mοριακά Yλικά» (Molecular Materials) και UV ακτινοβολία για την πλήρη αποστείρωση του αέρα που διοχετεύεται στο θάλαμο του ανελκυστήρα (με 99% αποτελεσματικότητα κατά βακτηρίων και ιών) και στα κομβία ανέπαφης ενεργοποίησης που διαθέτει η εταιρία και τα οποία παρέχουν 100% αντιβακτηριακή προστασία.

Η KLEEMANN έχει ήδη καταθέσει αίτηση για εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για τον αντιμικροβιακό ανελκυστήρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρότυπο αποτελεί ο τρόπος λειτουργίας της Kleeman

Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της CCMI επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της KLEEMAN στο Κιλκίς με την πρόεδρο της Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών να θεωρεί «πρότυπο» τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.