ΓΔ: 2685.17 0.19% Τζίρος: 34.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:38
iron, sidiros
Φωτο: Shutterstock

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις εξυγίανσης δυο θυγατρικών της Μπήτρος

Οι εταιρείες θα προβούν άμεσα στη δημοσίευση των αποφάσεων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία», σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 30/07/2024, με την οποία γνωστοποιήθηκε η υπογραφή των Συμφωνιών Εξυγίανσης (κατά τα άρθρα 31 επ. του ν. 4738/2020), της κατά 100% θυγατρικής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία» και της κατά 94,31% (67,91% άμεσα και 26,4% έμμεσα) θυγατρικής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΗΤΡΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία» με τους διαχειριστές των δανείων των ως ανωτέρω δύο εταιρειών, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι εκδόθηκαν οι υπ’ αριθμούς 18/2025 και 19/2025 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας), με τις οποίες έγιναν δεκτές οι Αιτήσεις Εξυγίανσης των ως ανωτέρω δύο εταιρειών και επικυρώθηκαν οι Συμφωνίες Εξυγίανσης.

Οι εταιρείες θα προβούν άμεσα στη δημοσίευση των αποφάσεων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.). Από την ημερομηνία των δημοσιεύσεων μετράει η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία των τριάντα ημερών για την άσκηση τριτανακοπής.

Με την πάροδο της εν λόγω προθεσμίας χωρίς να ασκηθεί τριτανακοπή, οι αποφάσεις θα καταστούν αμετάκλητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Ποια διδάγματα έδωσε το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Άκης Σκέρτσος εκτιμά πως το Ταμείο Ανάκαμψης λειτούργησε ως καταλύτης εκσυγχρονισμού, με απορρόφηση πόρων χωρίς απώλειες, άνοδο ΑΕΠ, 550.000 νέες θέσεις εργασίας και σημαντική πρόοδο σε ψηφιοποίηση και μεταρρυθμίσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ζητώ δίκαιη κρίση και σύγκριση μας με προηγούμενες κυβερνήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας, τις καθυστερήσεις στην απολιγνιτοποίηση, τις επενδύσεις, το δημογραφικό πρόβλημα και τα μεγάλα έργα υποδομών, στη συνέντευξή του στο e-ptolemeos.gr.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Βενεζουέλα έκλεισαν ιστορική συμφωνία για το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ και η Βενεζουέλα έκλεισαν ιστορική συμφωνία για τον έλεγχο αποθεμάτων άνω των 65 δισ. βαρελιών αργού. Ο Τραμπ τη χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη στην παγκόσμια ιστορία» και δήλωσε πως υπερδιπλασιάζει τα αμερικανικά αποθέματα.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ φέρνει 100 δισ. επενδύσεις στη Βενεζουέλα

Η πετρελαϊκή συμφωνία ΗΠΑ-Βενεζουέλας αναμένεται να φέρει 100 δισ. δολάρια ιδιωτικών επενδύσεων, ενισχύοντας την οικονομία και δημιουργώντας πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.