Φώτο: Μυτιληναίος

Pantelakis Sec.: Θετικά τα μηνύματα από τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

Σημαντική η διατήρηση αμετάβλητου του μερίσματος στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή, ως απτή απόδειξη της αισοδοξίας της διοίκησης του Ομίλου Μυτιληναίος.

Ως θετικά χαρακτηρίζει τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Μυτιληναίος, η Pantelakis Securities, σε report της και βάσει της πρώτης ανάγνωσης των ανακοινώσεων της εταιρείας νωρίτερα σήμερα. 

Πέραν της ανόδου τόσο του κύκλου εργασιών όσο και των κερδών, ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι ότι η Μυτιληναίος διατηρεί σταθερό το μέρισμά της, στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή, ενώ παράλληλα το χρέος της στα τέλη του 2019 βρέθηκε στα 421 εκατ. ευρώ, δηλαδή είναι απόλυτα διαχειρίσιμο τόσο σε σύγκριση με τα ίδια κεφάλαια όσο και με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. 

Η διατήρηση του μερίσματος τα ίδια επίπεδα με το 2018, παρά τη σημαντικές πιέσεις που έχουν ασκηθεί στη μετοχή της εταιρείας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, δείχνει, πάντα σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή, ότι η διοίκηση του Ομίλου Μυτιληναίος παραμένει αισιόδοξη για μία θετική μελλοντική πορεία της επιχείρησης. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Η σύμβαση με Gazprom ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μας

«Η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζει η Μυτιληναίος. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην πρόωρη αποπληρωμή ομολόγου 300 εκατ. προχωρά η Μυτιληναίος 

Η προπληρωμή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, ενώ στους επενδυτές θα καταβληθούν το σύνολο της ονομαστικής αξίας των ομολογιών, ήτοι €1.000 ανά ομολογία, και οι μέχρι την 29.06.2020 δεδουλευμένοι τόκοι, ανά ομολογία.