Φώτο: Pixabay

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αναστολή λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Ανακοινώθηκε η πρώτη λίστα με τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν κατ' εξαίρεση για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020  και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00. 

Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20) η κοινή υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020  και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00. 

Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26.3.2020 και ώρα 12:00 και διαρκεί έως και τις 30.4.2020 και ώρα 12:00.

Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) η λίστα με τα  πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία  ανά Περιφερειακή Ενότητα θα λειτουργούν κατ' εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση  λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Mπορείτε τα δείτε τα ξενοδοχεία στον εξής σύνδεσμο: http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/News/lista-epilegmenwn

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΟΤ: Μέχρι 6 Απριλίου οι προσφορές για την αναβάθμιση του visitgreece.gr

Ο ΕΟΤ προκήρυξε διαγωνισμό για την αναβάθμιση της επίσης ηλεκτρονικής σελίδας του, με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, προκειμένου να είναι πιο φιλικό στον χρήστη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Celestyal Cruises: Αναστέλλει τις κρουαζιέρες έως την 1η Μαΐου 

Για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα , είτε επιστροφή του συνολικού ποσού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά δράσεων από το υπ. Τουρισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Το υπουργείο Τουρισμού, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καταγράφει τα προβλήματα, ενημερώνει τους φορείς και επεξεργάζεται μέτρα και προτάσεις για τη στήριξη της ελληνικής αγοράς.