Φώτο: Shutterstock

Μειωμένη κατά 97% η κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έληγαν προχώρησε η Swissport, αποδίδοντας την απόφασή της στην δραματική μείωση των πτήσεων λόγω του κορονοϊού.

Τον ισχυρό αντίκτυπο που έχει η εξάπλωση του κορονoϊού στις αεροπορικές εταιρείες μαρτυρούν τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Swissport.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, με την οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληγαν, αναφέρει ότι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν μειωμένη κατά 97%, χθες, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη μέρα.

Ακόμα, η εταιρεία τονίζει ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει την λειτουργικότητά της και τις μόνιμες θέσεις εργασίας και προσθέτει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τον τομέα των αερομεταφορών στην πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από την δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με το χώρο επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι εχθές, 24 Μαρτίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν μειωμένη κατά 97% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία το 2019. Στόχος της Swissport στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι να διασφαλίσει την λειτουργικότητά της και μαζί με αυτή τις θέσεις εργασίας των συνεργατών της σε μακροχρόνια βάση.

Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μη-ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν. Ήταν μια απόφαση δύσκολη, αναγκαία ωστόσο προκειμένου η εταιρεία να αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, διασφαλίζοντας έτσι τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα για όσο διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση. Καθώς και ότι οι εργαζόμενοι που έως τώρα εργάζονταν στην εταιρεία θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα για επαναπρόσληψη μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Star Alliance: Δεσμεύσεις για την ασφάλεια της υγείας επιβατών και εργαζομένων

Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Συνεργαζόμενοι με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, η Star Alliance και οι αεροπορικές εταιρείες-μέλη της είναι ενωμένες, βοηθώντας στην αποκατάσταση και στη διατήρηση της εμπιστοσύνης στα αεροπορικά ταξίδια και στη σύνδεση ανθρώπων και πολιτισμών, για μία ακόμη φορά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινά από αύριο τις πτήσεις της από Ρώμη προς Αθήνα η Alitalia

H Alitalia θα εκτελεί τον Ιούλιο περισσότερες από 1.000 πτήσεις την εβδομάδα, 60% περισσότερες πτήσεις συγκριτικά με τον Ιούνιο, πραγματοποιώντας 52 δρομολόγια από 37 αεροδρόμια, 19 στην Ιταλία και 18 στο εξωτερικό.