ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βίλνιους πανοραμική θέα

Ενημερωτική ημερίδα για την αγορά της Λιθουανίας στο ΕΒΕΑ στις 19/5

Το ΕΒΕΑ και η Πρεσβεία της Λιθουανίας διοργανώνουν εκδήλωση για επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στη Λιθουανία.

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά της Λιθουανίας, την Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 στις 10:00- 11:30, διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Πρεσβεία της Λιθουανίας στην Αθήνα στο κτήριο του επιμελητηρίου, Ακαδημίας 7, (6ος όροφος).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η εκδήλωση στοχεύει στην παρουσίαση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Λιθουανία στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι η εν λόγω χώρα μπορεί να αποτελέσει πύλη προς τις Αγορές της Βαλτικής και της Βόρειας Ευρώπης.

 Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν: το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για ξένους επενδυτές στη Λιθουανία, τα διμερή στοιχεία Ελλάδας - Λιθουανίας, καθώς και οι ευκαιρίες επιχειρηματικής διασύνδεσης των δύο χωρών.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά, με φυσική παρουσία και η συμμετοχή γίνεται κατόπιν εγγραφής, έως την Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσαβδαρίδης: Μέτρα στήριξης στη βιομηχανία με αδειοδοτήσεις και επενδύσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τόνισε την πρόθεση του υπουργείου για ενίσχυση της βιομηχανίας με απλοποίηση αδειών, μείωση γραφειοκρατίας, γρήγορες επενδύσεις και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του ΣΒΑΠ.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Χρειαζόμαστε λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερες επενδύσεις

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε στην Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ στη Γαλλία την ανάγκη για ταχύτερες μεταρρυθμίσεις, μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση επενδύσεων στην Ευρώπη, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΕ: Καθοριστικό το νέο πλαίσιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Το ΟΕΕ τονίζει πως το νέο πλαίσιο κινήτρων για ΑΞΕ μπορεί να φέρει επενδύσεις υψηλής αξίας, αρκεί να υπάρξουν ισχυροί έλεγχοι, ρεαλιστικά κόστη και άμεσες αποφάσεις, με πλήρη εναρμόνιση στους κανόνες της ΕΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με συμπρόεδρο της Morgan Stanley στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Dan Simkovitz της Morgan Stanley, όπου συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα και τον ρόλο της πυρηνικής ενέργειας.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένα κεφάλαια και επενδύσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος προορισμός για ξένες παραγωγικές επενδύσεις, ανακοινώνοντας νέο πλαίσιο που δίνει φοροαπαλλαγές και ταχεία αδειοδότηση, με υποχρεωτική συμμετοχή των επενδυτών στο εγχείρημα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Millennium επενδυτική εταιρεία ξεκινά δραστηριότητα στην Ελλάδα

Η διεθνής εταιρεία Millennium ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομίας Πιερρακάκη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του κλάδου διαχείρισης περιουσίας.