Σταθερά πάνω από το 1 δισ. ευρώ παρέμειναν τα έσοδα της Vodafone Ελλάδος το οικονομικό έτος 2024-2025, με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο να παίρνει ώθηση από τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Vodafone, στο τελευταίο οικονομικό έτος που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2025, η Vodafone Ελλάδος κατέγραψε μικρή αύξηση 5,4% των εσόδων στα 1,068 δισ. ευρώ έναντι των 1,013 δις. ευρώ με την λειτουργική κερδοφορία να είναι μειωμένη.
Ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDAaL), υποχώρησαν σημαντικά από τα 201 εκατ. ευρώ της περασμένης χρονιάς σε 157 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις αυξήθηκαν οριακά στα 153 εκατ. ευρώ έναντι των 144 εκατ. ευρώ με την Vodafone Ελλάδος να συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 1 δις. ευρώ στη χώρα.
Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου έχουν αποτελέσει κρίσιμη ένεση για τα έσοδα του παρόχου τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας την Vodafone Ελλάδος πάνω από το 1 δισ. ευρώ έσοδα, καθώς την τελευταία τριετία, η εταιρεία έχει αναλάβει έργα συνολικής αξίας 325 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν από τη σχολική εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια έως τις δημόσιες υπηρεσίες και την πράσινη ανάπτυξη.
Χαρακτηριστικά μέσα από το Vodafone Business, τον τομέα της Vodafone που εξειδικεύεται σε λύσεις τεχνολογίας για επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, έχοντας συνεισφέρει καθοριστικά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και εξυπηρετεί τους πολίτες το Δημόσιο.
Ενδεικτικά, η εταιρεία έχει υλοποιήσει τον μετασχηματισμό και ψηφιοποίηση 126 Προξενικών Αρχών της Ελλάδας, τη δημιουργία κύριας και εφεδρικής υποδομής Data Centers για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), την εγκατάσταση 12.000 διαδραστικών πινάκων σε 2.411 σχολεία της Βόρειας Ελλάδος, η αναβάθμιση και ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εκπαιδεύσεων για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την ψηφιακή επιμόρφωση 40.000 εκπαιδευτικών σε ετήσια βάση, η εγκατάσταση εξοπλισμού STEM σε 3.684 σχολικές μονάδες και η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για φοιτητές και προσωπικό στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Παράλληλα η Vodafone συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 1 δις. ευρώ για την κατασκευή δικτύων νέας γενιάς μέχρι το σπίτι με στόχο την επέκτασή τους σε ακόμη περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στον σχεδιασμό της και νέες περιοχές, που είχαν μείνει εκτός του προηγούμενου μεγάλου έργου ψηφιακών υποδομών της περιόδου 2016-2020.
Το 2024, η εταιρεία επιτάχυνε την ανάπτυξη του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας, έχοντας υλοποιήσει περισσότερες από 300.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και όπως αναφέρει η εταιρεία, εντός του 2025, το δίκτυο οπτικών ινών της Vodafone θα καταστεί εμπορικά διαθέσιμο σε 500.000 σπίτια, ενώ στόχος είναι η επέκταση της διαθεσιμότητας σε 850.000 σπίτια έως το 2028.
Σε ό,τι αφορά την κινητή, το Vodafone 5G network καλύπτει ήδη πάνω από το 91% του πληθυσμού και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό ανάπτυξης, τον Μάρτιο του 2025 η κάλυψη θα ανέλθει στο 94%.