Φωτο: CENERGY

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των εργοστασίων της Cenergy

Δεν έχει εμφανιστεί ακόμα μείωση της ζήτησης ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Cenergy και σημείωσε πως δεν υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών και δεν έχει καταγραφεί κρούσμα μεταξύ των εργαζομένων.

Τα εργοστάσια παράγουν σε κανονικό ρυθμό, δεν υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών, δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα στις μεταφορές και τα logistics και δεν υπάρχει ως τώρα κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής (Chief Financial Officer, CFO) της Cenergy Holdings, Αλέξανδρος Μπένος κατά την αποψινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας στους αναλυτές.

Στο χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings, υπενθυμίζεται ότι περιλαμβάνονται οι όμιλοι Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια. Όπως ανέφερε ο κ. Μπένος, στον τομέα της σωληνουργίας, η κύρια δραστηριότητα σχετίζεται με μεγάλα έργα υποδομής τα οποία συνεχίζονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Δεν έχει παρουσιαστεί διαταραχή στις πληρωμές αλλά πελάτες από την Ιταλία ζητούν ευελιξία στις παραδόσεις.

Στα προϊόντα που απευθύνονται στον τομέα των κατασκευών, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα μείωση της ζήτησης, αλλά αναμένεται πτώση το επόμενο τρίμηνο. Στα καλώδια επίσης, τα μεγάλα έργα συνεχίζονται, ενώ παραμένουν ενεργές και οι εμπορικές δραστηριότητες, με τις διαπραγματεύσεις να διεξάγονται εξ αποστάσεως. Στα καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης που θα ανέμενε κανείς άμεσες επιπτώσεις, αντίθετα ο Μάρτιος ήταν καλός μήνας, ίσως επειδή οι πελάτες αποθεματοποιούν.

Συνολικά όπως είπε ο κ. Μάνος, οι επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια του lock down και την αντίδραση των κυβερνήσεων. Ανέφερε πάντως ότι το επενδυτικό πρόγραμμα, με εξαίρεση τους τομείς έρευνας / τεχνολογίας, και συντήρησης / ασφάλειας των εγκαταστάσεων θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω αλλά δεν θα αναβληθεί.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμβαση της Ελληνικά Καλώδια με την σκωτσέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας SSEN

Η κατασκευή των υποβρύχιων καλωδίων μέσης τάσης που θα προμηθευτεί η σκωτσέζικη εταιρεία θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables κατά το δεύτερο ήμισυ του 2020 και θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα που διασυνδέουν νησιωτικές περιοχές της Σκωτίας.