ΓΔ: 2076.29 -1.20% Τζίρος: 68.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:59:41
Λιμάνι Πειραιά κρουαζιερόπλοιο
Αεροφωτογραφία του λιμανιού Πειραιά με κρουαζιερόπλοιο στους χώρους ελλιμενισμού.

ΟΛΠ ΑΕ: Διάκριση ως «Πρωταγωνιστής Κλάδου» για το 2023

Η ΟΛΠ ΑΕ τιμήθηκε ως κορυφαίος οργανισμός λιμένων για το 2023 στην εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της Οικονομίας», επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία.

Η ΟΛΠ ΑΕ έλαβε μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τιμώντας τη διαχρονική παρουσία και συνεισφορά της στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος της χώρας. 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Direction Business Network, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΠ ΑΕ διακρίθηκε στην κατηγορία «Πρωταγωνιστής Κλάδου - Οργανισμοί Λιμένων», επιβεβαιώνοντας τη σημαντική της θέση στον κλάδο βάσει κύκλου εργασιών, κερδών προ φόρων και ταμειακών διαθεσίμων για το έτος 2023.

 Η διάκριση αυτή καταδεικνύει τη ισχυρή οικονομική επίδοση της εταιρείας και τη δυναμική παρουσία της στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο διαχείρισης λιμένων, επισημαίνοντας τη συμβολή της στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και βιώσιμου λιμενικού οικοσυστήματος.

Με αφορμή τη βράβευση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Su Xudong, ανέφερε: «Αυτή η αναγνώριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία και το σύνολο του οργανισμού. 

Αντανακλά τη σταθερή προσήλωσή μας σε έναν μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, που ενισχύει τον ρόλο του Πειραιά ως στρατηγικής σημασίας πύλη εισόδου της Ευρώπης, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες».

Η φετινή τελετή απονομής, που έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου, σηματοδότησε τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεχούς παρουσίας του θεσμού, αναδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση στον τομέα της επιχειρηματικής αριστείας και ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυστηρή εφαρμογή του νόμου κατά αθέμιτης κερδοσκοπίας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε στη Βουλή ότι τα νέα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας είναι προσωρινά και αμυντικά. Κάλεσε τους επιχειρηματίες να μειώσουν τα κέρδη τους και διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αυστηρά και δίκαια.
Νότης Μηταράκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Στήριξη στην επιχειρηματικότητα, αλλά όχι στην ασυδοσία

Ο Ν. Μηταράκης τόνισε στη Βουλή πως η ΝΔ στηρίζει την επιχειρηματικότητα, παρεμβαίνει με μέτρο για φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και διαθέτει εργαλεία στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για την ενεργοβόρο βιομηχανία

Όσον αφορά την οριστικοποίηση του χωροταξικού σχεδίου για τη βιομηχανία όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στην άνοιξη. Με σκοπό να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν».
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ σε όλη τη χώρα

Συστήνεται ομάδα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για δειγματοληπτικό έλεγχο 59 υπηρεσιών ΓΕΜΗ, με στόχο τον έλεγχο ορθής εφαρμογής διαδικασιών και επιβολής προστίμων στους υπόχρεους, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 112 νέες εντάξεις στον Αναπτυξιακό Νόμο, επενδύσεις 553 εκατ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε 112 επενδυτικά σχέδια ύψους 553 εκατ. ευρώ μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, με δημόσια ενίσχυση 289,5 εκατ. ευρώ και πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Τον Φεβρουάριο περνά το νομοσχέδιο για απλούστευση βιομηχανίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η στήριξη της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας είναι βασική προτεραιότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας και στη βελτίωση των εισοδημάτων.