ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΓΕΚΑ

Βελτίωση κερδοφορίας και EBITDA ανακοίνωσε η «ΕΛΓΕΚΑ»

Τα οικονομικά του στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανακοίνωσε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ στα οποία παρουσιάζεται βελτίωση της κερδοφορίας του και των στοιχείων EBITDA.

Στα 83,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου «ΕΛΓΕΚΑ» το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 84,4 εκατ. ευρώ, την συγκρίσιμη περίοδο του 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, («EBITDA») διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ, τη συγκρίσιμη περίοδο.

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, («Adjusted EBITDA» χωρίς την επίδραση από το ΔΠΧΑ 16) ανήλθαν στα 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,5 εκατ. ευρώ της συγκρίσιμης περιόδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επιδόσεις του ομίλου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνοψίζονται στα κάτωθι στοιχεία:

  • Διατήρηση των μεριδίων αγοράς στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και της Ρουμανίας, ενώ συνεχίζεται η διείσδυση στον κλάδο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με εντυπωσιακούς ρυθμούς (+5,9% μεταβολή πωλήσεων).
     
  • Αύξηση μικτού περιθωρίου κέρδους σε 16,6% έναντι 16%, τη συγκρίσιμη περίοδο του 2018, λόγω βελτιστοποίησης του μίγματος πωλήσεων, καθώς και της διαχείρισης του λειτουργικού κόστους.
     
  • Εκμετάλλευση σε υψηλότερο βαθμό των λειτουργικών του περιουσιακών στοιχείων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από μισθώσεις λειτουργικών ακινήτων κατά 117%, ήτοι 748 χιλ. ευρώ έναντι 344 χιλ. ευρώ, τη συγκρίσιμη περίοδο του 2018.
     
  • Περαιτέρω προσαρμογή των εξόδων διάθεσης, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ποσοστό 12% επί των πωλήσεων έναντι 12,7%, τη συγκρίσιμη περίοδο.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κανάκης: Αποχαιρετά το ΧΑ μια υγιής εταιρεία με κέρδη

Η Στέλιος Κανάκης τα τελευταία 25 χρόνια ήταν συνεχώς κερδοφόρος και εμφάνισε κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο. Παρ' όλα αυτά, οι μετοχές της διαγράφονται από το ταμπλό μετά την εξαγορά της από την Orkla.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΓΕΚΑ: Σχεδιάζεται υποχρεωτική δημόσια πρόταση και έξοδος από το ΧΑ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, τα υπόχρεα πρόσωπα υπέγραψαν συμφωνία μετόχων για τον μεταξύ τους συντονισμό αναφορικά με τον έλεγχο της εταιρείας και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΓΕΚΑ: Ανθεκτικότητα, παρά τη μικρή μείωση πωλήσεων α' εξαμήνου

Σε επίπεδο πωλήσεων, ο  ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 επέδειξε ανθεκτικότητα και διαμορφώθηκε στα 90,4 εκατ., σημειώνοντας μικρή υποχώρηση της τάξης του -1,9%.