Φωτο: Shuuterstock

Πρώτο εκκαθαριστικό μέλος του ECC στην Ελλάδα η Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μια πλήρη γκάμα προϊόντων ενέργειας στις αγορές σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς και υπηρεσίες εκκαθάρισης μέσω του European Commodity Clearing.

Άδεια γενικού εκκαθαριστή έλαβε η Εθνική Τράπεζα, με τον οίκο εκκαθάρισης European Commodity Clearing (ECC) να καλωσορίζει την τράπεζα ως νέο Γενικό Εκκαθαριστικό Μέλος. Πλέον η Εθνική θα είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες εκκαθάρισης σε ευρώ για όλα τα προϊόντα και τις αγορές που η εκκαθάρισή τους γίνεται μέσω του ECC.

Με αυτό τον τρόπο η Εθνική Τράπεζα συμβάλλει σημαντικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και του οικονομικού και κοινωνικού μετασχηματισμού της χώρας. Παράλληλα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες ιδιωτών και εταιρικών πελατών, καθώς διαχειρίζεται το ένα τέταρτο της τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα.

Διαχρονικά η Εθνική Τράπεζα αποτελεί σταθερά τον βασικό πυλώνα χρηματοδότησης μεγάλων ενεργειακών έργων στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις στρατηγικές της λύσεις. Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως εκ τούτου, με μεγάλη ικανοποίηση η Εθνική Τράπεζα γίνεται Γενικό Εκκαθαριστικό Μέλος του ECC. Πλέον είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια πλήρη γκάμα προϊόντων ενέργειας, φυσικού αερίου και εκπομπών στις αγορές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και υπηρεσίες εκκαθάρισης για μη εκκαθαριστικά μέλη στην Ελλάδα. Η ΕΤΕ είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που προσφέρει στα μέλη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (European Energy Exchange: «EEX») υπηρεσίες από μία πηγή. Μάλιστα, η συμμετοχή μας στο ECC υπηρετεί πλήρως το όραμά μας να κατακτήσουμε ηγετική θέση στις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων στην Ελλάδα και να αναδειχθεί η ΕΤΕ ως η «Ελληνική Ενεργειακή Τράπεζα».

«Αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος», σχολιάζει ο Δρ Thomas Siegl, Επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων του ECC. «Η Εθνική Τράπεζα είναι το πρώτο εκκαθαριστικό μέλος μας στην Ελλάδα και η συμμετοχή της θα διευκολύνει και άλλους πελάτες στη χώρα να αποκτήσουν πρόσβαση στο εκτεταμένο μας δίκτυο συναλλασσομένων, καθώς και σε ένα διευρυμένο φάσμα τυποποιημένων, εκκαθαρισμένων ενεργειακών και βασικών προϊόντων, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας και της ασφάλειας της ελληνικής αγοράς ενέργειας».

Με την ένταξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι τράπεζες εκκαθάρισης που συνδέονται με το ECC είναι συνολικά 28, δηλαδή 27 στην Ευρώπη και μία στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: 40 δισ. ευρώ σε επενδύσεις ενεργειακών σχεδίων την επόμενη 10ετία

Ο διευθ. σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πως η χρηματοδότηση των ενεργειακών επενδυτικών σχεδίων είναι περίπλοκη και είναι έργα μεγάλης κλίμακας και εντάσεως κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ETE: Ισχυρή η ζήτηση για τα εταιρικά ομόλογα της ΓΕΚ Τέρνα

Η επιτυχημένη έκδοση του ομολογιακού της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με υψηλή υπερκάλυψη αποδεικνύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, τόνισε ο γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής της Εθνικής Τράπεζας, Β. Καραμούζης.