Η ΕΚΤΕΡ επιβεβαίωσε τη δυναμική πορεία στο πρώτο εξάμηνο του 2025, ενισχύοντας την παρουσία της σε δημόσια και ιδιωτικά έργα, ενώ παράλληλα κατέγραψε σημαντική βελτίωση στα οικονομικά της αποτελέσματα.
Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων, η εταιρία παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση: ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 41,9 εκατ. (+18,1%), τα μικτά κέρδη διπλασιάστηκαν σε 7,2 εκατ. με μικτό περιθώριο 17,2%, ενώ τα EBITDA κατέγραψαν άλμα σε 7,1 εκατ. (+154,2%), αποδεικνύοντας την αποδοτικότητα και την ορθολογική διαχείριση κόστους.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €4,5 εκατ., με την περσινή σύγκριση να επηρεάζεται από έκτακτο έσοδο 4,3 εκατ. Επιπλέον, η χρηματοοικονομική θέση της ΕΚΤΕΡ παραμένει ισχυρή, με αρνητικό καθαρό δανεισμό 1,2 εκατ., ταμειακά διαθέσιμα 14,7 εκατ. και ίδια κεφάλαια 48,6 εκατ..
Στο πεδίο των κατασκευών, η εταιρία ανέλαβε σειρά έργων υψηλής αξίας και κοινωνικής σημασίας, όπως το Κέντρο ακτινοθεραπείας – χημειοθεραπείας και την ανακαίνιση κλινικών στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» (€22,1 εκατ., συμμετοχή 50%), έργο για το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (€11,6 εκατ.), καθώς και παρεμβάσεις σε νοσοκομειακές μονάδες, όπως στο ΠΓΝ Ιωαννίνων (€3,5 εκατ.).
Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των τουριστικών υποδομών, με έργα στη Μήλο και την Πάρο (€4,7 εκατ.) και το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα Infinity, Six Senses Porto Heli (€26,5 εκατ.).
Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα, όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης Κυβερνητών και Πληρωμάτων Αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Αθήνας (€20 εκατ.), οι παρεμβάσεις στο Κρατικό Αερολιμένα Χίου (€7,5 εκατ.) και η ανακαίνιση διατηρητέων κτιρίων στην Αθήνα (€8 εκατ.), καθώς και τρία μεγάλα νοσοκομειακά έργα σε Λαμία και ΚΑΤ (€22,5 εκατ.).
Παράλληλα, η ΕΚΤΕΡ επεκτάθηκε στρατηγικά στον ξενοδοχειακό κλάδο, εντάσσοντας το Summer Senses στην Πάρο στο χαρτοφυλάκιό της, με εκτιμώμενο ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου €4,5 εκατ., κίνηση που διαφοροποιεί τα έσοδα και δημιουργεί σταθερή επαναλαμβανόμενη ροή.
Η εταιρία προετοιμάζεται για την απόκτηση του εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης, ενώ αναμένονται σημαντικές εξελίξεις όπως η απόφαση του ΣτΕ για το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στις Κολυμπήθρες Πάρου (€53,3 εκατ.) και η υπογραφή του έργου ΣΔΙΤ για πέντε νέα αστυνομικά μέγαρα (€57 εκατ.), όπου η κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ – ΤΕΝΑ έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος.