ΓΔ: 899.9 0.26% Τζίρος: 83.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μύλοι Λούλη

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας για την Μύλοι Λούλη το 2019

Δεν επηρέασε σημαντικά τις επιδόσεις και την χρηματοοικονομική θέση της Μύλοι Λούλη η πανδημία με την εταιρεία να καταγράφει αύξηση των εσόδων κατά 9,1%.

Η πανδημία δεν επηρεάζει σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις επιδόσεις και την χρηματοοικονομική θέση της Μύλοι Λούλη, επισημαίνει η διοίκηση της αλευροβιομηχανίας στην οικονομική έκθεση για την χρήση 2019, κατά την διάρκεια της οποίας καταγράφηκε αύξηση εσόδων και κερδοφορίας. 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την οικονομική έκθεση για την χρήση του 2019 που δημοσίευσε πριν από λίγο η εισηγμένη αλευροβιομηχανία, τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 9,1% στα 107,7 εκατ. ευρώ. 

Ανά τομέα δραστηριότητας, διαπιστώθηκε μια μείωση κατά 17,45% στις πωλούμενες ποσότητες καταναλωτικών προϊόντων, που υποχώησαν στους 19,4 χιλ. τόνους, ενώ την προηγούμενη χρήση βρίσκονταν στους 23,5 χιλ. τόνους. Η μείωση αυτή επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις των καταναλωτικών προϊόντων καθώς εμφάνισαν μείωση κατά 6,01% το 2019 σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Αντίθετα, στις πωλούμενες ποσότητες των παραγόμενων βιομηχανικών προϊόντων της εταιρείας υπήρξε μια αύξηση το 2019 κατά 2,89% σε σχέση με την περσινή χρήση. Η αύξηση αυτή οδήγησε σε μια συνολική αύξηση των πωλήσεων επαγγελματικών προϊόντων κατά 11,12% στον Όμιλο. Τέλος, οι πωλήσεις μειγμάτων για την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική για το 2019 εμφάνισαν συνολικές πωλήσεις ύψους  8,74 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 15,7%.

Σε ο,τι αφορά στην εικόνα της κερδοφορίας, τα Κέρδη Προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 9,14% στα 10,15 εκατ.ευρώ. 

Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε 3,33 εκατ. ευρώ έναντι 0,60 εκ. την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν στα 3,02 εκατ. ευρώ έναντι  από 0,45 εκατ. ευρώ το 2018. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπνοή της περσινής χρονιάς, και δη στις 24 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 3 εκατ. ευρώ με σκοπό την κάλυψη αναγκών της σε κεφάλαια κίνησης.
Προβλέψεις 

Σε ο,τι αφορά στην φετινή χρονιά οι προβλέψεις τις διοίκησης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την συνεχή αβεβαιότητα στην εγχώρια αγορά όπως επίσης και από την διάρκεια και την ένταση του νέου κορονοϊού Covid-19.  Στην παρούσα χρονική στιγμή, ωστόσο, εκτιμάται ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις επιδόσεις και την χρηματοοικονομική θέση  του Ομίλου, όπως έχει ήδη αναφέρει το businessdaily.gr

Συγκεκριμένα, στην οικονομική έκθεση  επισημαίνεται ότι «οι εταιρείες του Ομίλου δεν εντάσσονται στις κατηγορίες των εταιρειών για τις οποίες έχει επιβληθεί υποχρεωτική αναστολή των λειτουργιών τους καθώς και δεν εντάσσονται σε κρατικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Επίσης όσον αφορά την δραστηριότητα του Ομίλου δεν παρατηρήθηκε μείωση του κύκλου εργασιών στο πρώτο τετράμηνο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους κάτι που προκύπτει από το ότι η Εταιρεία και ο Όμιλος δεν έχουν εξάρτηση από πελάτες ή προμηθευτές, εσωτερικού ή εξωτερικού που να έχουν αναστείλει υποχρεωτικά την λειτουργία τους και δεν έχουν συνάψει συμβόλαια με πελάτες ή προμηθευτές τα οποία δεν μπορούν να εκτελεστούν.

Όσον αφορά στις εισπράξεις των απαιτήσεων σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας. Οι δανειακές υποχρεώσεις αποπληρώνονται κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και οι όροι των δανείων τηρούνται. Σχετικά με τα αποθέματα του Ομίλου, αυτά θεωρούνται επαρκή και δεν σημειώνονται ελλείψεις στην τροφοδοσία». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μύλοι Λούλη: Μειώνει το κόστος δανεισμού μέσω νέου ομολογιακού δανείου

Η αλευροβιομηχανία που είδε να μην μειώνεται ιδιαίτερα ο κύκλος εργασιών παρά την πανδημία, θέλει να αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο δανεισμό της με σκοπό την βελτίωση των μεγεθών της.
Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.