Φώτο: Mls

Νέα αποχώρηση ανώτερου στελέχους από την MLS

Αποχώρησε για λόγους υγείας ο Υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων, ενώ είχαν παραιτηθεί νωρίτερα δύο ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. Μετοχές και ομόλογα της MLS βρίσκονται σε αναστολή λόγω ισχυρών ενδείξεων για λογιστικές παρατυπίες.

Ακόμα μια αποχώρηση από την MLS Πληροφορική, ενώ πριν 10 μέρες είχαν παραιτηθεί οι Παντελής Παπαγεωργίου και Νίκος Κούλης, από την θέση ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών, από το Δ.Σ. της εταιρίας. Υπενθυμίζουμε πως από τις αρχές Μαΐου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προχωρήσει στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της MLS καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για λογιστικές παρατυπίες.

Για τις αλλαγές στις θέσεις των στελεχών η εταιρεία ανέφερε: «H MLS Πληροφορική ανακοινώνει την αποχώρηση του κ. Γιώργου Ταχταλίδη από τη θέση του Υπεύθυνου Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρίας για  λόγους υγείας. Η εταιρία τον ευχαριστεί για την πολυετή προσφορά του και του εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον. Επίσης ανακοινώνει τον ορισμό του κ. Κοσμά Θέμελη ως Υπεύθυνου Εταιρικών Ανακοινώσεων».

Όπως ανέφερε σε άλλη της ανακοίνωση η εταιρεία, συνεργάζεται πολύ στενά με τις εποπτικές αρχές και τους ορκωτούς ελεγκτές της και κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια με σκοπό την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής και των ομολόγων της εταιρίας. Σημείωσε πως ακολουθεί τις οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως ορίζονται σε σχετικό εμπιστευτικό έγγραφο.

Επίσης, με την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης, η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί επαναξιολόγηση της πιστωτικής διαβάθμισης της εταιρίας από την ICAP και τονίζει πως κατά την γνώμη της, δεν συντρέχει μέχρι σήμερα κάποιο γεγονός καταγγελίας.

Τέλος η εταιρία θα προχωρήσει στην καταβολή του κουπονιού της 31/5 στο ακέραιο, όπως άλλωστε πραγματοποίησε μέχρι σήμερα για όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ομολογιούχους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάει πίσω το πόρισμα ελέγχου στον ισολογισμό της MLS

Η περαιτέρω καθυστέρηση στον Έλεγχο, οφείλεται στην εκτίμηση που προέκυψε τελευταία να ληφθούν υπόψη, μεταξύ άλλων και στοιχεία μελλοντικών πωλήσεων όπως αυτά αποτυπώνονται στο νέο Business Plan 2021-2025.