ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

Επαφές χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα μεταξύ της MLS και ομολογιούχων

Στασιμότητα στην αναδιάρθρωση υποχρεώσεων και τη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων του 2020 και του 2021, όπως προκύπτει από την απάντηση της εταιρείας σε ερωτήματα του Χρηματιστηρίου.

Με βραδείς ρυθμούς κινείται διοίκηση της MLS Πληροφορική, σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας με τους ομολογιούχους για προσωρινή προστασία, τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 2020 και του 2021, αλλά και τη δημιουργία ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων, σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ. Σημειώνεται ότι εναντίον της εταιρείας έχουν στραφεί με αγωγή τέσσερις μεμονωμένοι ομολογιούχοι.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική επιστολή του ΧΑ, σχετικά με τα ομολογιακά δάνεια ΜΛΣ01, ΜΛΣΟ2 και ΜΛΣΟ3, ο διευθύνων σύμβουλος της MLS, Γ. Βακάρος ενημερώνει το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

1. Σε σχέση με το στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους των ανωτέρω δανείων, η Εταιρία βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων καθώς και με μεμονωμένους ομολογιούχους προκείμενου να εξασφαλίσει σε πρώτο στάδιο την αρχική συμφωνία τους στη προσπάθεια εξασφάλισης προσωρινής προστασίας. Η ενέργεια αυτή θα δώσει το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο παρουσίασης σε αυτούς του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Εταιρίας. Στα πλαίσια αυτά, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους προκειμένου να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις των ομολογιούχων, ειδικά στις εκδόσεις εκείνες που διαφαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία.

2. Σε σχέση με τυχόν νομικές ενέργειες ή δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους ομολογιούχους των ανωτέρω δανείων κατά της εταιρίας ή κατά μετόχων της, η εταιρία ενημερώνει ότι έχει δεχθεί αγωγή από 4 μεμονωμένους ομολογιούχους του ομολόγου ΜΛΣ02 έκδοσης 2017 που διαθέτουν στο σύνολό τους 257.249 ομόλογα. Η νομική υπηρεσία της εταιρίας θεωρεί ότι η αγωγή δε θα ευδοκιμήσει για πολλαπλούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση μόνο ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων δικαιούται να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον της εταιρίας κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί.

3. Σε σχέση με τους χρόνους δημοσίευσης της εξαμηνιαίας και ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2020, καθώς και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου 30.06.2021, η εταιρία ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες σε συνεργασία με τους ορκωτούς ελεγκτές για τη χρήση του 2020 προκειμένου να συνταχθεί η ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2020. Μόλις δημοσιευτεί η παραπάνω έκθεση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της περιόδου 30-06-2021. Σε σχέση με την καθυστέρηση της δημοσίευσης, αυτή προκύπτει κατά κύριο λόγο από το ότι οι ορκωτοί ελεγκτές του 2020 είναι διαφορετικοί από αυτοί της χρήσης του 2019. Ως εκ τούτου έπρεπε να περιμένουν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να γίνει η δημοσίευση της χρήσης του 2019, στη συνέχεια να μελετήσουν τη χρήση του 2019 και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου για το 2020 οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.

4. Τέλος η εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έχει υπογράψει την από 9-07-2021 σύμβαση παροχή υπηρεσιών συμβούλου με την Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, με σκοπό την δημιουργία ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της Εταιρίας. Το αρχικό πλάνο έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας και έχει συζητηθεί με μέρος των πιστωτών. Επιπροσθέτως, ανέθεσε στις 19-10-2021 στην Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ τη δημιουργία σε συνεργασία με την Εταιρία του Post restructuring business plan.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο νέων μελών, των κυρίων Χωματά Δημήτριο και Ρούσσο Ευστάθιο, οικονομολόγων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.